Elhunyt Séra Miklós

Hatvan éves korában súlyos betegség következtében elhunyt Séra Miklós kajak mesteredző - közölte a szövetség (MKKSZ).

Kapcsolódó linkek


kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu


A kiváló sportember 1961-ben, az MTK színeiben kezdett kajakozni, később szerepelt a korosztályos válogatottakban, telente pedig egy másik sportágnak, a jégkorongozásnak hódolt, és ebben is válogatott kerettag lett.

Séra Miklós az edzői pályafutását 1972-ben kezdte, és mindkét sportágban szakedzői diplomát szerzett. Kajak edzőként az MTK, a KSI és a Budapest Honvéd versenyzőivel dolgozott. Tanítványai olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címeket nyertek, közülük a kétszeres olimpiai bajnok és olimpiai ezüstérmes Horváth Gábor a legeredményesebb, ugyanakkor a sprintszámokban érmeket halmozó Fehérvári Vince és Beé István is az ő irányításával készült.

Az elmúlt esztendőkben Séra Miklós készítette fel az egyik legeredményesebb hazai egyes versenyzőt, Vereckei Ákost és a 2006-ban, Szegeden világbajnoki címet szerzett férfi kajak négyest. Versenyzőivel már a pekingi olimpiai sikerekért dolgozott, ám július közepén, a dunavarsányi edzőtáborban rosszul lett, majd ezután koponyaműtéten esett át. Előbb úgy tűnt, hogy a beavatkozás sikeres volt, később azonban ismét rosszabbodott a kiváló szakember állapota, és végül már nem tudtak segíteni rajta az orvosok…

Sérá Miklóst a magyar szakszövetség saját halottjának tekinti.

Címkék: Sportmix