Wengernek már nem kell Lehmann?

Még csak a kispadra sem jelölte a német válogatott első számú kapusát az éllovas Arsenal trénere. A Bolton elleni szombati bajnoki meccsen hiányozni fog Robin van Persie is, aki a szerdai Eb-selejtezőn sérült le.

A Nationalelf kapujából kirobbanthatatlannak tűnik Jens Lehmann, ám klubjában augusztusban szerepelt utoljára. A Blackburn elleni összecsapáson a 37 éves német csúnyán elnézett egy labdát, ami két pontjába került akkor a Premier League éllovasának.

“Tudja mit kell tennie”

Hivatalosan ugyan sérülés miatt hagyta ki a londoniak utolsó 10 mérkőzését Lehmann, ám a válogatottban múlt héten az írek elleni összecsapáson mégis pályára lépett. A veterán portás Dublinban megkapta a második sárgáját, és ezért már el sem utazott a csehek elleni szerdai meccsre. Joachim Löw engedélyével Lehmann visszatért Londonba, hogy klubcsapatánál készülhessen.

A jelek szerint azonban ez sem segített, hiszen Arsene Wenger ismét Manuel Almuniával küldi pályára a csapatát a Bolton elleni bajnokin. A németnek a kispadon sem jutott hely, csereként a magyar válogatott ellen kapituláló lengyel Lukasz Fabianskira számít a francia mester.

Lehmann érthetően csalódottan reagált a hírre, de Wenger sietett leszögezni, hogy senkinek sincsen garantált helye a kezdőben. „Intelligens játékos Jens, tudja, hogy egy ilyen helyzetben mit kell tennie” – tette hozzá sokat sejtetően az Arsenal trénere.

Kidőlt a sorból van Persie

A szombat délutáni meccsen Lehmann mellett Robin van Persie sem lehet a társak segítségére. A támadó középpályás a szlovénok elleni 2-0-ra megnyert Eb-selejtezőn szenvedett térdsérülést. A csapatorvos szerint a 24 éves játékos körülbelül négy hétig lesz harcképtelen.

Címkék: foci