Soproni Liga: átvette a vezetést a Debrecen

A Debrecen a kameruni Kouemaha négy góljával lemosta a Sopront, a szezont parádésan kezdő Honvéd együttese viszont ismét botlott, és kénytelen volt átadni az első helyét a Soproni Liga tabellájának az élén.

Siófok-REAC 1-0

Mindkét gárda a biztonsági játékra helyezte a hangsúlyt, így alig forogtak veszélyben a kapuk, jobbára a mezőnyben viaskodtak egymással a csapatok az első játékrészben.

A folytatásban a siófokiak alaposan feljavultak, miközben a vendégek lehetőséghez sem jutottak. A hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, melyek közül egyet Kanta révén sikerült gólra váltaniuk, így az új szakmai igazgató vezetésével megszerezték első hazai sikerüket.

DVSC-Sopron 4-2

Az első valamirevaló helyzetéből vezetést szerzett a Sopron, ám ezen csak a szurkolók döbbentek meg, a DVSC játékosai nem: három perc múlva Kouemaha révén egyenlítettek és ezután sem álltak le. A folytatásban egyre inkább egyoldalúvá vált a játék, amit a két újabb debreceni gólon kívül az is jelzett, hogy a vendégek szinte alig tudtak átjutni a félpályán.

A második félidő eleje jóval kiegyenlítettben játékot hozott, mégis újabb gólt ért el a hajdúsági gárda. A mérkőzés hőse a négy gólt szerző, kameruni Kouemaha volt.


Parázs pillanat a Honvéd-Gyõr meccsen (MTI)


Kaposvár-Vasas 1-0

Az első félidőben egyértelmű fölényben játszott a Kaposvár, a 13. percben Alves hagyott ki nagy helyzetet, a 24. percben pedig Vasiljevic lőtt 20 m-ről alig fölé. A Vasas csak a védekezésre tudott összpontosítani, több-kevesebb sikerrel.

Az 57. percben góllá érett a hazai fölény: Graszl K. fejese után a labda kipattant a felső lécről, Oláh pedig két lépésről a hálóba továbbított. A találat után megemberelte magát a bajnoki mérkőzésen két hónapja nyeretlen fővárosi együttes, de Sowunmi még két méterről, tiszta helyzetben sem talált be. A látottak alapján a Kaposvár megérdemelte a három pontot.

ZTE-Tatabánya 4-1

Az álmosan kezdő ZTE ellen vezetést szerzett a sereghajtó, de a hazaiak könnyedén fordítottak, igaz néha könnyelműen is játszottak. Szünet után a Zalaegerszeg irányította a játékot, a hazaiak továbbra is könnyelműen játszadoztak, de biztos győzelmük a sereghajtó ellen így sem forgott veszélyben.

Újpest-Paksi FC 3-1

A Paks gyengén futballozott az első félidőben, néha perceken keresztül nem tudott kiszabadulni saját 16-osának előteréből, így nem volt meglepő, hogy a szünetre már kétgólos volt az Újpest előnye. Fordulás után már kiegyenlítettebb volt a játék, igaz, a hajrában szerzett gólja kivételével kapura teljesen veszélytelen volt Gellei Imre együttese, így a lila-fehérek könnyedén tartották otthon a három pontot.

Honvéd-Győri ETO 2-2

Ahogy az várható volt, a Honvéd lépett fel kezdeményezőbben, ugyanakkor semmiféle veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára, míg a Győr az első játékrész végén egyetlen valamire való támadásából vezetést szerzett.

A folytatásban sem változott a játék képe, a kispestiek továbbra is ötlettelenül futballoztak, a Győr pedig második kontrájából ismét eredményes volt. A listavezető csak ezt követően kezdett el úgy játszani, ahogy az elvárható tőle, ennek eredményeként pedig megérdemelten kiegyenlített.

Soproni Liga, 12. forduló:
Budapest Honvéd-Győri ETO FC 2-2
Gól:
Hercegfalvi (58.), Vincze Z. (88.), illetve Bajzát (36., 54.)

BFC Siófok-REAC 1-0
Gól:
Kanta Sz. (79.)

Újpest FC-Paksi FC 3-1
Gól:
Dourandi (9.), Kovács Z. (29.), Sándor Gy. (55.), illetve Kiss T. (81.)

ZTE FC-FC Tatabánya 4-1
Gól:
Pekic (18.), Meye (19., 11-esből), Koplárovics (26.), Miljatovic (52.), illetve Hajdú (14.)

Gabona Trans Kaposvár-Vasas 1-0
Gól:
Oláh (57.)

DVSC-TEVA – FC Sopron 4-2
Gól:
Kouemaha (10., 18., 28., 61.), illetve Zana (7.), Belic (83.)

Pénteken játszották:
Diósgyőri VTK-FC Fehérvár 2-0

Hétfő:
MTK Budapest-Nyíregyháza 18 ó

Címkék: foci