Serie A: a szezon meccse Rómában

Az AS Roma változatos mérkőzésen 4-4-es döntetlent játszott az újonc SSC Napolival a labdarúgó Serie A szombati első mérkőzésén. A tavalyi bajnokság ezüstérmese háromszor is vezetett a „déli derbin”, de nem sikerült legyűrnie esélytelenebb ellenfelét.

Hiába szerepel idén parádésan a másodosztályból feljutott nápolyi gárda az élvonalban, a mérkőzés előtt nem sokan hitték volna, hogy Francesco Tottiék nem zsebelik be a három pontot. Már csak azért sem, mert az újonc a szurkolói nélkül utazott az Olaszországban „déli derbiként” elhíresült mérkőzésre. Hat év után találkozott ismét egymással a két csapat, és a Napoli drukkerei sajnálhatják, hogy a sportbíróság döntése értelmében nem engedték be őket a római Olimpia Stadionba.

A szezon leglátványosabb mérkőzését játszotta egymással a két csapat. Az első pillanattól az utolsóig fordulatos, elképesztő iramú összecsapást hozott a derbi, amelynek a második percében az argentin Lavezzi kezdte el a gólgyártást.

A fővárosiak félóra elteltével Francesco Totti tizenegyesével egyenlítettek, és Perrotta révén a szünet előtt meg is szerezték a vezetést. A fordulás után ismét góllal kezdett a Napoli, és hiába került előnybe még két alkalommal a Roma, a kiscsapat fantasztikus küzdelemben teljesen megérdemelten utazhatott haza egy ponttal a tarsolyában.

A késő esti órákban a címvédő, és éllovas Internazionale a Reggina otthonába látogatott és Adriano találatával legyőzte esélytelenebb ellenfelét.

Papíron a többi nagycsapatnak is könnyű dolga lesz – a Milan az Empolit, a Juve a Genovát, a Fiorentina pedig a Sienát fogadja -, de elnézve a forduló nyitómeccsét, nem tennénk nagyobb pénzt a győzelmükre.

Serie A, 8. forduló:
AS Roma-Napoli 4-4
Gól:
Totti (30., 11-esből), Perrotta (41.), De Rossi (52.), Pizarro (80.), illetve Lavezzi (2.), Kamsik (46.), Gargano (64.), Zalayeta (84.)

Reggina-Internazionale 0-1
Gól:
Adriano (18.)

Vasárnap:
AC Milan-Empoli 15
Atalanta-Torino 15
Cagliari-Catania 15
Fiorentina-Siena 15
Livorno-SS Lazio 15
Sampdoria-Parma 15
Udinese-Palermo 15
Juventus-Genoa 20:30

Címkék: foci