Meleg a Harry Potter egyik főszereplője

A Harry Potter sorozat írója sajátos „coming out” keretében fedte fel, hogy Albus Dumbledore, a Roxfort varázslóiskola nagytekintélyű igazgatója meleg.

J. K. Rowling péntek este a Carnegie Hallban tartott közönségtalálkozón egy fiatal rajongó azon kérdésére, hogy a mestervarázsló megtalálja-e az igaz szerelmet, azt felelte: Dumbledore meleg – írja a BBC.

Az olvasók a rajongói honlapokon, fórumokon már eddig is sokat találgatták Dumbledore szexuális beállítottságát: a történetben sehol sincs utalás arra, hogy valaha is fontos szerepet játszottak volna életében a nők.

Az írőnő elmondta: a Potter-könyveket a toleranciáról szóló társadalmi eszmecsere alapjának is szánta. Rajongóit arra biztatta, ne higyjenek a közvélekedésnek, alakítsanak ki saját véleményt.

Rowling tisztában van vele, hogy nem mindenki szereti a könyveit. A katolikus szervezetek eddig is elítélték műveit, mivel véleményük szerint a boszorkányság eszméit reklámozza; az új információ minden bizonnyal újabb muníciót ad a tiltakozóknak.

Címkék: Magazin