Megúszták Hamiltonék

A Brazil Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén Takuma Sato, Jenson Button és Lewis Hamilton is ugyanazt a hibát követte el: a szabályokkal ellentétben két garnitúra esőgumit használtak el egy helyett. A Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) enyhe büntetést szabott ki.

A pénteki szabadedzések után délután a FIA mindhárom versenyzőt vizsgálatra rendelte. Várható volt azonban, hogy nem kapnak súlyos büntetést a pilóták, hiszen a hibát nem ők, hanem az istállóik követték el.

A meghallgatások után a bírók ennek megfelelően azt a döntést hozták, hogy a vétkes csapatoknak vissza kell szolgáltatniuk a szabálytalanul használt gumikészletet, és 15 ezer euró bírságot is ki kell fizetniük.

Ron Dennis még a döntés kihirdetése előtt a csapat ostoba hibájának nevezte a gumiproblémát, a büntetésen pedig viccelődni is volt kedve: „Remélem nem veszik el a konstruktőri pontjainkat! Ja, azt már megtették!”


Fellélegezhetett (vezess.hu)


A szezonzáró utolsó, Brazíliai Nagydíjon még három pilóta pályázik eséllyel az egyéni világbajnoki címre. Az összetettben vezető Lewis Hamiltonnak (107 pont) vannak a legjobb esélyei, de a címvédő Fernando Alonso (103) és a ferraris Kimi Räikkönen (100) is odaérhet.

A harmadik szabadedzés magyar idő szerint délután háromkor kezdődik, az időmérő 18 órakor. Egy nappal később ugyanebben az időben rajtol el az utóbbi évek legizgalmasabb szezonjának zárófutama.

Címkék: autó-motor