Briatore: Alonso lesz a befutó

Flavio Briatore szerint Fernando Alonso nyeri a 2007-es Forma–1-es világbajnokságot. A Renault-istálló olasz vezetője szerint a rutin és a higgadtság szól a spanyol versenyző mellett.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A záró futam, a vasárnapi Brazil Nagydíj előtt még három pilótának van esélye a vb-győzelemre, igaz, Flavio Briatore, a Renault vezetője Kimi Räikkönennel egyáltalán nem számol, szerinte a két McLaren-pilóta, Lewis Hamilton és Fernando Alonso közül kerül ki a győztes – az olasz sportvezető utóbbira, egykori pilótájára szavaz. Az indoklásként elmondta: az újonc Hamiltont „agyonnyomja a tét”, ezzel szemben Alonso képes tiszta fejjel gondolkodni, és a rutin is mellette szól.


Flavio Briatore favoritja: Fernando Alonso (MTI/EPA)



„A srácon (Hamiltonon) nagy a nyomás, ezt aligha viseli el, ezért szerintem Alonso lesz a befutó” – kezdte a Renault-főnök. „Úgy gondolom, Brazíliában a spanyol versenyző is megkapja a megfelelő támogatást a csapatától, és ő olyan pilóta, aki meglovagolja a lehetőséget. Mentálisan is igen felkészült, ráadásul a vetélytársával ellentétben nagyon tapasztalt, és hát azt se feledjük, hogy mindig is gyors volt a nehéz brazil pályán” – bókolt Alonsónak Briatore, aki azt sem rejtette véka alá, hogy visszavárja a csapatához a kétszeres világbajnokot („Boldogok lennék, ha visszatérne” – mondta).

Erre egyébként komoly esély van, főleg miután napvilágot látott, hogy Alonsónak nincsen maradása a McLarennél. A Bild Zeitung értesülése szerint a wokingi csapat főrészvényese, a Mercedes jövőre már nem akarja az istállónál látni a spanyolt. A német lap szerint erről döntött a cég igazgatótanácsa Stuttgartban. Bár Alonso szerződése 2008-ra is érvényes, a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sem cáfolta az elválás lehetőségét – írta a vezess.hu.

A Forma–1-es világbajnoki sorozat utolsó futama előtt az éllovas Hamiltonnak 107, Alonsónak 103, Räikkönennek pedig 100 pontja van.

Címkék: autó-motor