FTC: büntetés helyett plusz motiváció

A Ferencváros elnöksége elfogadhatatlannak tartja a labdarúgócsapat eddigi szereplését, ugyanakkor igyekszik motiválni az együttest: amennyiben Csank János legénysége begyűjti a maximális 15 pontot a következő öt NB II-es bajnoki mérkőzésén, plusz juttatásokkal honorálja a teljesítményt.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
sport.lap.hu

A zöld-fehérek legutóbb csapnivaló játékkal, kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a Kecskemét otthonában és nyolc ponttal lemaradva a feljutást jelentő első helytől, hetedik az NB II Keleti csoportjában.

A keddi rendkívüli elnökségi ülésen világossá vált, hogy nincs edzőkérdés a klubnál, azaz továbbra is Csank János irányíthatja a szakmai munkát, valamint Lipcsei Péter is marad a Fradiban. Merthogy ez nem volt egyértelmű…

Lipcsei felajánlotta távozását

Történt, hogy a 35 éves középpályás felajánlotta, hogy bontsák fel még másfél évig élő szerződését, ám a vezetők ezt elutasították.

„Folyamatosan felmerülő kritika a csapattal szemben, hogy rengeteg az öreg játékos a keretben. Én felajánlottam, hogy bontsák fel a még másfél évig érvényben lévő szerződésemet, hogy ezzel is segítsem a Ferencvárost, hiszen a helyemen így játszhat más, akár egy fiatalabb játékos is. Az elnökség ezt végül nem fogadta el, azt mondták, bíznak bennem” – nyilatkozta a csapatkapitány a klub hivatalos honlapján.


Csank Jánosban bízik a vezetõség (MTI)



Motiválják és megerősítik a csapatot

Lipcsei Péter mellett természetesen Csank János vezetőedzőt is meghallgatta az elnökség az őszi (le)szereplés kapcsán, és ezek után úgy határozott, hogy a jövőben még több motivációt biztosít a csapatnak. Így tehát amennyiben a Ferencváros a következő öt bajnoki találkozóján nyerni tud, azaz 15 pontot szerez, ezt az FTC vezetősége pluszjuttatással honorálja. Az előjárók egyúttal ígéretet tettek arra is, hogy a téli átigazolási időszakban igyekeznek a célnak, a feljutásnak megfelelően megerősíteni a labdarúgócsapat keretét.

Nem mellékesen: a vezetőség azzal is szeretné segíteni a csapat jó szereplést, hogy minél több nézőt „toboroz”, ekképp az Üllői úti találkozókra a nőket és a 14 éven aluli gyerekeket ingyen engedik be.

Pesszimista szurkolók

A vezetőségi döntés kapcsán érdekes lehet, hogy a szurkolók szerint a csapat nem szerez 15 pontot, sőt, a hátralévő öt meccséből egyet sem tud megnyerni. Az ftc.hu-n közétett szavazáson – kedden négy óráig – a drukkerek döntő többsége, 52 százaléka szavazott erre.

Címkék: foci