Di Lucát eltiltották

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingvétség miatt három hónapra eltiltotta a versenyzéstől Danilo Di Luca olasz országúti kerékpárost, a Giro d'Italia idei bajnokát.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu



Az idei Giro d’Italiát megnyerő 31 éves olasz kerékpáros éppen a rangos háromhetes viadal 17. szakasza után adott mintája miatt került bajba. Annak vizsgálata során ugyanis a CONI szakemberei abnormális eredményeket kaptak.

Az ezt követő botrány miatt Di Luca nem indulhatott el a szeptemberi világbajnokságon, holott az olasz bringás midvégig azt állította (és állítja most is), hogy sohasem doppingolt.

Érdekességképpen: a Giro 17. szakaszát a szezon legkeményebb „meneteként” tartják nyilván, hiszen a kerekesek a legendás Monte Zoncolan hegyet mászták meg: Di Luca 31 másodperces hátránnyal negyedikként zárt a győztes, szintén olasz Gilberto Simoni mögött.

Az abnormális doppingteszt mellett azt is Di Luca „szemére vetik”, hogy kapcsolatban állt Carlo Santuccionéval, azzal az orvossal, akit 1995-től 2000-ig száműztek a sportágból, mert tiltott szerekkel látott el versenyzőket.

Az olasz kerékpáros azt mondta, még jó, hogy kapcsolatban volt a doktorral, hiszen nyolc éves korábban ő volt a család háziorvosa.

Címkék: Sportmix