Lizarazu szkeletonban is bizonyítana

Szkeletonversenyzőként folytatja pályafutását Bixente Lizarazu, a franciák tavaly visszavonult világ- és Európa-bajnok, illetve Bajnokok Ligája-győztes klasszis labdarúgója.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu




„A torinói téli olimpián ismerkedtem meg a szánkósportnak ezzel a válfajával, és a 2010-es vancouveri játékokon már szeretnék elindulni. Willi Schneider barátom 40 évesen lett német bajnok, úgyhogy van időm” – így a 37 éves sztár, aki labdarúgóként 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnok lett.

A 97-szeres francia válogatott Bixente Lizarazu a Girondins Bordeaux-ban kezdte karrierjét, majd a spanyol Atheltic Bilbao, 1997-től 2004-ig pedig a német Bayern München alkalmazásában állt. A bajorokkal 2001-ben elhódította a Bajnokok Ligáját, nem mellesleg hatszoros német bajnok és ötszörös Német Kupa-győzes, és a BL-diadalt követően még a Világkupát is magasba emelhette.

A baszk származású védő egy rövid ideig az Olympique Marseille-ben is megfordult, majd 2005 januárjában visszatért Münchenbe, s 36 esztendősen tavaly itt fejezte be rendkívül sikeres pályafutását.

Címkék: foci