Maldini felháborodott Dida eltiltásán

Az AC Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini túlzott büntetésnek tartja, hogy „színészkedés" miatt UEFA két meccsre eltiltotta Didát, miközben a Celtic csak pénzbüntetést kapott, miután a két csapat Bajnokok Ligája-mérkőzésén a skótok egyik szurkolója berohant a pályára, s megpaskolta a kapust.

A jelenleg lábadozó védő elismerte, hogy Dida hibázott, amikor eljátszotta a nagy halált, ugyanakkor igazságtalannak érzi a kapus büntetését – pláne, hogy a Celtic csak pénzbüntetést kapott, ráadásul a kirótt 60 ezer svájci franknak csak a felét kell most

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

befizetnie, a másik 30 ezret akkor, ha két éven belül újabb rendbontás lesz a meccsén.

„Nem értem, miért van különbség a bánásmódban. Évekkel korábban két meccsre betiltottak egy pályát, ha a hazai szurkolók egy kis flaskával dobták meg a kapust. Glasgowban más történt. Elismerem, hogy Dida hibázott, ugyanakkor túlzottnak tartom a büntetést” – így Maldini, aki az AC Milan szerepléséről is ejtett néhány szót.

„Jól kezdtünk, aztán visszaesett a teljesítményünk. Mostanra azonban magunkhoz tértünk. A Laziót simán vertünk, s továbbra is versenyben vagyunk a továbbjutásért a BL-ben, a Szuperkupa pedig már a vitrinben van. Szóval nem kell aggódnunk” – jegyezte meg a veterán védő, aki hamarosan visszatérhet térdműtétje után.


Paolo Maldini szerint is hibázott a kapus (AP)



Ami Dida esetét illeti: a kapust meglegyintő skót szurkolót később azonosították, s a Celtic kitiltotta a hazai mérkőzéseiről. A drukker egyébként azzal védekezett, nem ütötte meg a kapust, csak megpaskolta, miközben azt mondta neki: „Nem volt szerencséd, haver…” Az incidenst megelőzően saját hibájából gólt kapó Dida elkezdett futni a szurkoló után, majd kisvártatva a földre rogyott, és hordágyon szállították el. A felvételekből kiderül, a brazil hálóőr alaposan rájátszott az esetre. Színészkedett. Ezért az eltiltás.

Nem mehetnek Rómába a Napoli-hívek

Az olasz belügyminisztérium kitiltotta a Napoli szurkolóit az AS Roma otthonában jövő szombaton sorra kerülő bajnokiról. A 20:30 helyett 18 órára előrehozott találkozón azért nem engedik be a vendéghíveket, mert a rendőrségnek tudomására jutott, hogy „balhé” készül a két tábor között. Két hete hasonló intézkedésre került sor, amikor a Torino-Juventus városi rangadót rendezték meg csak hazai drukkerek előtt.

Címkék: foci