Totti csalódott mert lemaradt

A szerdai napon a FIFA nyilvánosságra hozta annak a 30 labdarúgónak a listáját, akik közül az év végén kiválasztják az Év Játékosát. Sokak meglepetésére az AS Roma sztárja, Francesco Totti még a jelöltek között sincsen.

A római gárda csapatkapitányát élete egyik legjobb szezonját játszotta tavaly, csapatával a második helyen végzett az olasz bajnokságban, ő lett a gólkirály és emellett megnyerte az Aranycipőt is. Ez a jelek szerint nem hatotta meg a FIFA vezetőit, akik rajta kívül olyan sztárokat felejtettek el, mint Zlatan Ibrahimovic, David Villa vagy éppen Luca Toni. Az viszont kérdéses, hogy Philipp Lahm, Rafael Marquez vagy éppen Juninho miért is került fel a listára.

„Mit kellene még tennem ahhoz, hogy szerepeljen a nevem a listán? – tette fel magának a kérdést Francesco Totti. „A bajnokságban ugyan csak másodikak lettünk, de az olasz kupát illetve a Szuperkupát megnyertük. Európa legjobb góllövője lettem, és a Bajnokok Ligájában sem vallottam szégyent.”

A FIFA döntései nem először adnak csodálkozásra okot. Bizonyára sokan emlékeznek még a tavalyi világbajnokság döntőjére, amikor a szervezet már a félidőben összesítette a szavazatokat, hogy ki volt a torna legjobbja. Az elismerést az a Zinedine Zidane kapta meg, aki aztán a hosszabbításban mellbe fejelte az őt provokáló Marco Materazzit, és megkapta a teljesen jogos piros lapját.

Címkék: foci