Nem hagyta magát megzsarolni az olasz kapitány

A hétvégén a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott fontos Európa-bajnoki selejtezőn fogadja Genovában a grúzokat. Az olasz szövetségi kapitány hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy milyen kerettel készülnek az összecsapásra. Inzaghi és Del Piero kimaradt.

Az olasz válogatott (20 pont) jelenleg a második helyen áll a B csoportban a skótok (21) mögött, de ott lihegnek a nyakukban a franciák (19). Roberto Donadoniéknak minden egyes pontra szükségük van, hiszen egyenesen csak a csoport első két helyezettje jut ki a 2008-as osztrák–svájci közös rendezésű kontinenstornára.

Ezért is lepődtek meg sokan, hogy a kapitány nem jelölte a grúzok, illetve pár nappal később a dél-afrikaiak elleni bő keretbe Alessandro Del Pierót és a Bajnokok Ligája döntőjének a hősét, Filippo Inzaghit.

A Juventus ásza néhány napja már megfenyegette Donadonit, hogy soha többet nem húzza fel a címeres mezt, ha a kapitány a középpályán, és nem a támadósorban szerepelteti. A tréner nem hagyta magát megzsarolni, és Olaszország egyik legnépszerűbb futballistáját szemrebbenés nélkül kihagyta.

Akárcsak a májusi BL-döntő hősét, az AC Milan mezében kétszer is eredményes Inzaghit. A tréner azzal indokolta döntését, hogy a 34 éves gólvágó hetek óta gólínségben szenved (legutóbb a Benfica elleni BL-csoportmeccsen, szeptember 18-án talált be). Ráadásul fáradtan mozgott az utóbbi meccseken.

A középpálya és a csatársor így is rendkívül erős, a kapitánynak a védelem miatt fájhat a feje. Donadoninak a sérült Cannavaro, Zambrotta és Materazzi pótlását kellene megoldania.

Az olasz keret
Kapusok: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), Curci (AS Roma)

Védők: Barzagli (Palermo), Bonera (Milan), Chiellini (Juventus), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Olympique Lyon), Oddo (Milan), Panucci (Roma)

Középpályások: Ambrosini (Milan), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Mauri (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Pirlo (Milan)

Támadók: Di Natale (Udinese), Foggia (Cagliari), Iaquinta (Juventus), Lucarelli (Shakhtar), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern Monaco)

Címkék: foci