Premier League: gólparádé az Old Traffordon

A hatékony támadótriójának főszereplésével a Manchester United az Old Traffordon kiütéses győzelmet aratott a Wigan felett a Premier League-ben, és a szezon során először átvette a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A sérülésektől amúgy is tizedelt Manchester Untedet újabb csapások érték a Wigan elleni Premier League-mérkőzés első félidejében: Vidics és O’Shea is kidőlt a sorból, mind a két játékost le kellett is cserélni, ráadásul a Saha pályára sem léphetett, miután már bemelegítésnél megsérült. A csapat ugyanakkor az említettek nélkül is parádézott az Old Traffordon.

Az első félidő nyomasztó fölénye ugyan nem párosult gólokkal, ám a szünet után beindult a gépezet, és „vörös ördögök” végül simán, 4-0-ra győztek.

Az 54. percben Tevez villant, majd öt perc múlva Cristiano Ronaldo fejelt góltérően, és ezzel már 2-0-ra vezettek a hazaiak. A hajrában a portugál klasszis Rooney zseniális passza után megduplázta góljai számát, majd a pontot az i-re maga Rooney tette fel, miután a 82. percben közelről a léc alá bólintott.


Cristiano Ronaldo két gólt vállalt (MTI/EPA)



„A gondjaink ellenére fantasztikus győzelmet aratunk. A szezon során most rúgtuk egy mérkőzésen a legtöbb gólt, de nem csak ezzel, hanem a játékkal is elégedett vagyok” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót szakvezetője. A bajnoki címvédő a szezon során először átvette a vezetést a tabellán, igaz, ha a jelenleg két meccsel kevesebbet játszott Arsenal vasárnap hazai pályán legyőzi a Sunderlandet, újra hátát nézheti az egész mezőny.

A szombati játéknap másik meccsén csak egy gól született: Gardner talált be szabadrúgásból, és Aston Villa ezzel 1-0-ra legyőzte a vendég West Hamet.

Premier League, 9. forduló:
Manchester United-Wigan Athletic 4-0 (0-0)
Gól:
Tevez (54.), C. Ronaldo (58., 76.), Rooney (82.)

Aston Villa-West Ham United 1-0 (1-0)
Gól:
Gardner (24.)

Vasárnapi program:
Arsenal-Sunderland, 13:00
Reading-Derby County, 15:00
Blackburn-Birmingham City, 16:00
Bolton Wanderers-Chelsea, 16:00
Liverpool-Tottenham Hotspur, 16:00
Manchester City-Middlesbrough, 16:00
Newcastle United-Everton, 16:00
Fulham-Portsmouth, 17:10

Címkék: foci