Alonso lemondott a címvédésről

Fernando Alonso esélyei a triplázásra minimálisra csökkentek, mivel csak a negyedik legjobb időt autózta a sanghaji időmérőn, míg riválisa, a szintén mclarenes Lewis Hamilton az első rajtkockát szerezte meg. A spanyol lemondott a vb-címről, s vádaskodik.

„Borúlátó vagyok a mai eredmény és az egész hétvégén történtek miatt. Már nem gondolok a vb-címre” – nyilatkozta az időmérő után a spanyol. Alonso azonban mást is mondott, méghozzá azt, hogy kihagyták a versenystratégia megválasztásából.

„Nem tudom, hogy mikor kell kiállnom, ahogy azt sem, hogy a Ferrarik mikor mennek ki. A bajnokság ezúttal a pályán kívül dőlt el” – vádaskodott Alonso.

A spanyol pilóta a hétvégén már nem először állítja be magát áldozatként, és sugallja azt, hogy a McLaren nem akarja a győzelmét. Még a csütörtöki sajtótájékoztatón történt, hogy egy újságíró megérdezte: nem tart-e attól, hogy csapat vele szemben Hamiltont juttatja előnyhöz, mire Alonso csak annyit mondott: „Inkább nem válaszolok…”

Alonso emellett Hamilton büntetésének elmaradása miatt is panaszkodott, azt mondta, ha ő lett volna a brit pilóta helyében, egészen biztosan megbüntetik.

Címkék: autó-motor