Scolari békét kötött Dragutinoviccsal

A portugál szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari békét kötött Ivica Dragutinoviccsal, akit a portugál-szerb Eb-selejtezőn fel akart pofozni. Az UEFA is csökkentette a szakvezető eltiltását.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A portugálok brazil kapitánya, akinek csütörtöki meghallgatása után az UEFA négyről hárommeccsesre csökkentette az eltiltását, pénteken világgá kürtölte, szent a béke közte és Ivica Dragutinovics között.

A brazilokat 2002-ben vb-győzelemre vezető edző és a szerb futballista a szeptember 12-én lejátszott Eb-selejtezőn különbözött össze: a sevillai Dragutinovics sportszerűtlenül nem adta vissza a labdát, amikor egyik társát ápolni kellett, s ezt Ricardo Quaresma számon kérte rajta, majd később Scolari is, aki aztán a szóváltás után meg akarta ütni a labdarúgót…



Scolari és Dragutinovics magánszáma (expresso.clix.pt)



„Az UEFA tagjai előtt beszéltem vele először, telefonon értekeztünk, és mind a ketten kölcsönösen bocsánatot kértünk egymástól – árulta el Scolari. Az UEFA által meghozott újabb ítéletnek megfelelően az edzőnek négy meccs helyett csak hármat (az Azerbajdzsán, a Kazahsztán és az Örményország ellenit) kell kihagynia, így november 21-én, Finnország ellen már leülhet a kispadra.

„Nem gondolok a negyedik meccsre, sem a harmadikra, sem a másodikra, egyedül csak azeriek elleni október 13-ai összecsapásra figyelek, hiszen az számunkra döntőnek is beillik” – mondta a 12 ezer eurós bírságra is kötelezett Scolari, akinek csapata (17 pont) a lengyelek (21) és a finnek (19) mögött – egy meccsel kevesebbet játszva – jelenleg harmadik a selejtezőcsoportjában.

Címkék: foci