Kitették a válogatottból Vieriát és Trezeguet-t

A francia szövetségi kapitány nem jelölte a világbajnok ezüstérmes együttes keretébe a rutinos középpályást, ahogy nem lesz ott a Feröer-szigetek illetve Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn a Juventus támadója sem.

A francia labdarúgó-válogatott jelenleg 19 ponttal a harmadik helyen áll a selejtezőcsoportjában a skótok (21 pont) és az olaszok (20) mögött. Október 13-án Raymond Domenech csapata a Feröer-szigetekre látogat, négy nappal később pedig Nantes városában fogadja a litvánokat. A válogatottól a francia közvélemény és természetesen a kapitány is a hat pont megszerzését várja.

Ezért is csodálkoztak sokan, hogy Domenech nem jelölte a keretbe az Internazionale 31 éves játékosát. A kapitány azzal indokolta a döntését, hogy Patrick Vieira nem is mutatott különösebb kedvet ahhoz, hogy magára húzhassa a címeres mezt. Az elmúlt hónapokban többször is lesérült 1998 világbajnoka, a tréner szerint több időre van szüksége, hogy teljesen felépüljön. „A legutóbbi mérkőzésen mindenképpen szerepelni akart, de jelenleg úgy tűnik nem akar játszani” – nyilatkozta Domenech.


Domenech ezúttal a Juve-sztárt hagyta ki (AFP)


Vieira a kezdőben kapott helyet a franciák legutóbbi Eb-selejtezőjén, amelyen a gallok nagy meglepetésre hazai pályán kaptak ki a skótoktól. David Trezeguet is szerepelt a párizsi meccsen, de Vieirához hasonlóan őt sem hívta meg ezúttal Domenech.

„Rengeteg kiemelkedő képességű támadó közül választhatok. Mindenkinek adok lehetőséget, egy kis rivalizálás nem árt a csapaton belül” – védte meg a döntését a francia kapitány, aki továbbra sem számíthat a sérült Gregory Coupet-re. A válogatott első számú, a bajnok Olympique Lyon alkalmazásában álló portása augusztusban szenvedett térdsérülést, és négyhónapos kihagyásra kényszerül.

A franciák kerete
Kapusok: Frey (Fiorentina), Landreau (PSG), Rame (Bordeaux)

Védők: Abidal (Barcelona), Escude (Sevilla), Evra (Manchester United), Gallas (Arsenal), Mexes (Roma), Sagna (Arsenal), Thuram (Barcelona)

Középpályások: Diaby (Arsenal), Diarra (Arsenal), Flamini (Arsenal), Makelele (Chelsea), Rothen (PSG), Toulalan (Lyon), Ribery (Bayern Munich), Malouda (Chelsea)

Támadók: Anelka (Bolton), Benzema (Lyon), Govou (Lyon), Henry (Barcelona), Saha (Manchester United)

Címkék: foci