Ralfot kikosarazták, Rosberg ülhet Alonso helyére

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta még nem jelentette be, hogy jövőre hol folytatja, de már most megindultak a találgatások, hogy ki lesz a 2008-as idényben Lewis Hamilton csapattársa a McLaren istállónál.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Nico Rosbergnek vannak a legjobb lapjai. A fiatal német többek között Bernie Ecclestone szerint is legalkalmasabb lenne arra, hogy a McLarenbe üljön. “Ha Alonso elmenne, én Rosberget választanám. Beszél németül, és minden más tekintetben is tökéletes lenne” – mondta a Forma-1 ura a német sporthírügynökségnek.

A 22 éves Nico Rosbergnek jelenleg ugyan szerződése van 2008-ra a Williamsnél, és Sir Frank nem is akar rajta túladni, ahogyan a versenyző sem szeretne távozni, de azért tetszik neki az ötlet: “Ahogy a Ferrari, ők is egy nagyszerű csapat, óriási történelemmel. Örömmel vezetnék náluk egy szép napon!” Rosberg esélyeit növelheti, hogy elmondása szerint jól kijönne Lewis Hamiltonnal, mert gokartos korszakukban csapattársak voltak.


Nico és a legendás papa, Keke Rosberg (vezess.hu)


A McLaren sportigazgatójának, Norbert Haugnak a szavai is azt jelzik, hogy nem kerülte el a figyelmüket a német tehetség remek idei produkciója. „Amennyiben Alonso távozik, szeretnénk egy fiatal német pilótát. Nick fantasztikus versenyző, az elmúlt két évben nagyon sokat tanult a Williams-nél.”

Haug ezzel szemben kizárta, hogy Ralf Schumacher náluk kapjon helyet. A 32 éves német hétfőn jelentette, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Toyotától, hozzátéve, hogy szívesen szerződne a McLarenhez. „Nincs kétségem afelől, hogy Ralf többre képes, mint amit az idén nyújtott, de ebből még nem következik az, hogy hozzánk kerül.” – mondta Haug.

Címkék: autó-motor