Nem lesz Led Zeppelin turné

Minden híresztelés ellenére nem lesz Led Zeppelin turné - közölte az együttes énekese, Robert Plant. A legendás banda nemrégiben jelentette be, hogy november 26-án egyetlen koncertre összeállnak és a londoni 02 arénában lépnek fel.

A bejelentésre azonnal összeomlott a jegyigénylő szerver, hiszen a mintegy húszezres csarnokba mintegy húszmillióan igényeltek jegyet. A szerencsés rajongók közül sorsolással döntenek. A Daily Expressnek nyilatkozó Plant kifejtette, hogy egyetlen show lesz, bárki bármit mond, ezzel viszont még tartoznak, mert volt néhány elég gyatra fellépésük.

Plant elmondta még, hogy tervei szerint a novemberi közös buli után a koncertektől való teljes visszavonulást tervezi. Mint fogalmazott, a koncertek eléggé kimerítik és elég öregnek érzi magát ahhoz, hogy félreálljon.

A Led Zeppelin utoljára 1985-ben lépett fel a Live Aid Afrika-koncerten, akkor már eredeti dobosa, az 1978-ban elhunyt John Bonham nélkül. Akárcsak akkor, a most novemberi koncerten is fia, Jason ül majd a dobok mögé. A legendás brit rockénekes interjúját a New Musical Express idézte. Robert Plant idén nyáron a budapesti Petőfi Csarnokban – meglehetősen gyér érdeklődés mellett – bizonyította, hogy túl a hatvanon is kitűnő formában van.

Címkék: Magazin