Primera División: ismét az élre állt a Real Madrid

A spanyol címvédő az ötödik forduló zárómérkőzésén nagy nehézségek árán gyűjtötte be a három pontot a Bernabeu-ben. Raúl tizenegyesből, majd Baptista egy látványos ollózással kényszeríttette térdre a bajnokságban még nyeretlen Betist.

A szerdai játéknap után Santander otthonában diadalmaskodó Villareal állt az élre, de csütörtök este Bernd Schuster csapata a Real Betis legyőzésével, ha csak egy pont előnnyel is, de visszavette a vezetést.

A Bernabeu-ban a bajnokságban még veretlen királyi gárda kezdett jobban, de a vendégek félóra elteltével levetkőzték kezdeti félelmüket, és teljesen kiegyenlített mérkőzést játszották a címvédővel. A szünet előtt kis híján a vezetést is megszerezték, de a nyáron érkezett Mark Gonzalez a kapu torkából is képes volt az égbe lőni a labdát.

A fordulás után is izgalmas mérkőzést láthatott a hazai közönség, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A sorsdöntő momentum aztán a 68. percben érkezett el, amikor Raúlt a tizenhatoson belül visszahúzta a vendégek egyik védője. A bíró habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott, és a sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt.


A Real csapatkapitánya hamar eldobta magát a tizenegyesnél (AFP)


A Betis mindent megtett az egyenlítés érdekében, három kapufát is lőtt, a 83. percben azonban a csereként érkező Julio Baptista egy akrobatikus mozdulattal (videó) bebiztosította a három pontot. A Real (13 pont) így ismét vezeti a spanyol bajnokságot, megelőzve a Villarealt és a Valenciát (12-12), a negyedik helyen a Barcelona (11) áll.

Primera División, 5. forduló:
Real Madrid-Real Betis 2-0
Gól:
Raul (66., 11-esből), Baptista (85.)

Kedden játszották:
Sevilla-Espanyol 2-3

Szerdán játszották:
Barcelona-Zaragoza 4-1
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-2
Deportivo La Coruna-Recreativo Huelva 0-2
Real Mallorca-Valladolid 4-2
Osasuna-Levante 4-1
Racing Santander-Villarreal 0-2
Real Murcia-Almeria 0-1
Valencia-Getafe 2-1

Címkék: foci