Beszólt a tulajdonos a Chelsea-trénernek

Az elmúlt 30 hónapban a londoni klubot 12-szer büntette meg az angol szövetség, ezért Roman Abramovics azt kérte a Jose Mourinho posztját átvevő Avram Granttől, hogy a jövőben ne kritizálja nyilvánosan a játékvezetők ténykedését.

A Chelsea orosz tulajdonosa megelégelte, hogy a csapata a Premier League egyik legfegyelmezetlenebb együttese, és a bírók mellett az ellenfelek is rossz vesztesként könyvelték el. Abramovics ezért felszólította az izraeli szakembert, hogy tartózkodjon a játékvezető és az asszisztens ítéleteinek kommentálásától.

A csapat másodedzője, Steve Clarke közvetlenül a Manchester United elleni rangadó után támadt rá Mike Deanre és a partjelzőire. A 2-0-s Chelsea-vereséggel végződő összecsapást követő hivatalos sajtótájékoztatón pedig Grant a bírót okolta az eredményéért. Az angol szövetség ezek után eljárást kezdeményezett az egyesület ellen. A kékek csapatkapitánya, John Terry viszont megúszta, hogy Mikel kiállítása előtt ki akarta tépni a piros lapot Dean kezéből.

Abramovics nem szeretné, ha Grant elkövetné ugyanazokat a hibákat mint Mourinho. „Roman szerint árt a klubnak, hogy állandóan vitatják a játékvezetők teljesítményét. Véleménye szerint sokan a portugál viselkedése miatt fordultak el a Chelseatől” – nyilatkozta a Sunnak a Chelsea egyik képviselője.

Címkék: foci