Arsenal: növelte részesedését Usmanov

Az egyesület vezetői azt elmúlt hetekben többször is jelezték, hogy az Arsenal nem eladó, mégis elképzelhető, hogy hamarosan orosz kézbe kerül a klub. Alisher Usmanov ugyanis újabb kettővel, 23 százalékra növelte részesedését.

Az orosz acélmágnás lapjelentések szerint az újabb két százalékért hatmillió angol fontot fizetett. Usmanov múlt héten úgy nyilatkozott, hogy rövid időn belül minimum 25 százalékosra szeretné növelni a részesedését.

Az orosz üzletember idén augusztusban vásárolta be magát a londoni klubba, 75 millió fontot fizetett az Ágyúsok tavasszal távozott alelnökének, David Deinnek a 14,65 százalékos részért. Néhány napja a klub 21 százaléka már Usmanové, aki nem is titkoltan át akarja venni az egyesületet. Nem lesz könnyű dolga, hiszen az Ágyúsok néhány napja jelezték, az új stadionba költözés óta 46 százalékkal, 200 millió fontra emelkedett a bevételük.

Amennyiben Usmanov 30 százalékra növelné a részét kötelező ajánlatot kellene tennia klubra. A remek pénzügyi eredmények ellenére sem okozna problémát a klub megvásárlása az üzbég születésű üzletembernek, akinek a vagyonát a Forbes magazin 5,5 milliárd dollárosra becsülte.

Az Arsenal az elmúlt évben a Real Madrid mögött a második leggazdagabb klubbá vált, és ezzel egy időben a játék is remekül megy. Az Ágyúsok egyedüli csapatként veretlenek az angol bajnokságban, öt győzelmük mellett egyetlen egy döntetlen „csúfítja” csak a mérlegüket. A Bajnokok Ligájában is remekül rajtolt Thierry Henry nélkül a csapat, az egyik titkos esélyesként emlegetett Sevillát 3-0-ra leiskolázva a csoportkör első meccsén.

Címkék: foci