Magyar Kupa: a Kaposvárt kapta a Fradi

Csütörtökön a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) székházában elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításait. A Ferencváros a Kaposvár csapatát kapta ellenfélül, Lipcsei Péter szerint nem a fővárosi zöld-fehérek az esélyesek.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az NB II Keleti csoportjában gyengélkedő, jelenleg csak kilencedik Ferencváros a Kaposvár ellen játszik a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért.

„Nehéz ellenfelet kaptunk, hiszen a Kaposvár nem szerepel rosszul az élvonalban, ám mivel két mérkőzésen dől el a továbbjutás, azért lehet esélyünk ellene” – nyilatkozta az FN-nek Lipcsei Péter, az FTC csapatkapitánya, aki ehhez még hozzátette: „Az idén nincsen tervben, hogy meg kell nyernünk a Magyar Kupát, persze igyekszünk minél tovább eljutni”.

Az előző körben a Felcsútot búcsúztató Fradi bajnoki szerepléséről már esett szó fentebb, ami pedig a Kaposvárt illeti, nos, a somogyi csapat kilencedik az NB I-ben, győzelemből, döntetlenből és vereségből is hármat-hármat számol. A kupasorozat előző körében az NB III-as Pénzügyőr talpára kötött útilaput.


Lipcsei Péter a Felcsút ellen a Fradi legjobbja volt (MTI)



A nyolcaddöntőben két „színtiszta” élvonalbeli párharcra kerül sor: a listavezető Honvéd a Sopronnal, a Győr a Fehérvárral játszik. Az MTK-t búcsúztató NB III-as Putnokot ezúttal a Vasassal hozta össze a sors, míg a Zalaegerszeget legyőző Integrál-DAC a harmadosztályú Szekszárd ellen folytathatja a menetelését. A bajnoki címvédő Debrecen ellenfele a Kaposvölgye lesz – a Loki a Kecskemétet, míg az NB II-es kaposvölgyiek a Budaörs csapatát búcsúztatták a 4. fordulóban.

A nyolcaddöntőben már két találkozón dől el a továbbjutás, az első mérkőzésekre október 24-én, a visszavágókra november 7-én kerül sor.

A nyolcaddöntő párosítása:
Kazincbarcika (NB II)–Diósgyőr
Ferencváros (NB II)-Kaposvár
Budapest Honvéd–FC Sopron
Gyirmót (NB II)-Nyíregyháza
Szekszárd (NB III)- Integrál DAC (NB II)
Putnok (NB III)-Vasas
Győri ETO FC–Fehérvár
Kaposvölgye (NB II)-DVSC

Címkék: foci