Ligakupa: továbbment a Chelsea, kiesett a MU

A címvédő Chelsea magabiztosan jutott tovább a Ligakupában, ellenben a sorozatot „elbliccelő" Manchester United búcsúzott, miután hazai pályán kapott ki a másodosztályú Coventry együttesétől.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajnok Manchester United az idén sem vette túl komolyan a Ligakupa küzdelmeit, Sir Alex Ferguson menedzser a tartalékcsapatát küldte a pályára a másodosztályú Coventry ellen – persze 2-0-s hazai vereség a fentiek tudatában is igen kellemetlen a „vörös ördögökre” nézve. A Coventry hőse a két gólt szerző máltai Michael Mifsud volt, akiről nekünk, magyaroknak sincsenek éppen jó emlékeink

„Nem erre számítottam, nem is akarok mentegetőzni. Nagyon rosszul futballoztunk. A szerdán lehetőséget kapó fiatalokat folyton dicsértük, bíztunk bennük, éppen ezért nagy csalódás a mutatott produkciójuk” – magyarázta a manchesteriek skót szakvezetője.


Michael Mifsud a Manchester Unitedet is elintézte (BBC)



A Manchester Uniteddel ellentétben a címvédő Chelsea magabiztosan jutott tovább a szintén a Championshipben szereplő Hull City ellenében, egyúttal a Jose Mourinhót váltó Avram Grant az első sikerét ünnepelhette a londoniak élén.

A vendégként aratott 4-0-s győzelemhez Salomon Kalou két góllal járult hozzá: előbb közelről fejelt a kapuba, majd egy szép akció végén mattolta a hazaiakat. Rajta kívül Scott Sinclair és Steve Sidwell vette be még a Hull kapuját. A Chelsea 1-0-s vezetésénél a szünet után szerzett két újabb góljával küldte padlóra lelkes, ám nála szerényebb képességű ellenfelét – így a MU elleni 0-2-vel debütáló Grantet először láthattuk mosolyogni a „kékek” kispadján.

Az Angliában légióskodó magyarok közül csak Fülöp Márton lehetett boldog: a válogatott kapus csapata, a Leicester City idegenben verte ki a Premier League-ben érdekelt Aston Villát. A Plymouthnak már nem jött össze ez a bravúr a West Ham ellen, Tímár Krisztián, Buzsáky Ákos és Halmosi Péter alakulata a ráadás perceiben kapott góllal esett ki – mind a három magyar végigjátszotta a mecset.

Angol Ligakupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Aston Villa-Leicester City 0-1 (0-0)
Gól:
Fryatt (76.)

Hull City-Chelsea 0-4 (0-1)
Gól:
Sinclair (37.), S. Kalou (49., 81.), Sidwell (52.)

Sheffield Wednesday-Everton 0-3 (0-0)
Gól:
McFadden (59., 84.), Yakubu (85.)

West Ham United-Plymouth Argyle 1-0 (0-0)
Gól:
Ashton (90.)

Blackburn-Birmingham City 3-0 (0-0)
Gól:
Bentley (66.), Derbyshire (82., 11-esből), Cruz (90.)

Manchester United-Coventry 0-2 (0-1)
Gól:
Mifsud (27., 70.)

Tottenham-Middlesbrough 2-0 (0-0)
Gól:
Bale (72.), Huddlestone (75.)

Fulham-Bolton Wanderers 1-2 – h.u.
Gól:
Healy (78.) ill. Guthrie (57.), Jannakopulosz (112.)

Kedden játszották:
Arsenal-Newcastle United 2-0
Burnley-Portsmouth 0-1
Manchester City-Norwich 1-0
Reading-FC Liverpool 2-4
West Bromwich-Cardiff 2-4

Címkék: foci