Primera División: megint kikapott a Sevilla

Egy hét alatt a harmadik vereségét szenvedte el az UEFA-kupában címvédő Sevilla; legutóbb az Espanyoltól kapott ki 3-2-re a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának kedd esti mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Egyértelműen hullámvölgybe került Juande Ramos csodacsapata: az Arsenal (0-3) és a Bercelona (1-2) elleni „zakók” után ugyanis az Espanyol előtt is fejet hajtott a Primera División 5. fordulójának kedd esti találkozóján – és 3-2-es győzelmével a katalán együttes egyszersmind visszavágott a Sevillának az UEFA-kupa-döntőben elszenvedett vereségéért.

Hiába játszott veszélyesebben a hazai pályán fellépő andalúz csapat, az Espanyol az 54. percig kétgólos előnyre tett szert: előbb Angel Martinez Cervera lőtt a hálóba, majd az 54. percben egy gyors kontra végén Luis Garcia duplázta meg a barcelonaiak előnyét.

Egy óra játék után szépített a Sevilla, pontosabban Jarque a saját kapuját vette be, miután szerencsétlenül ért a labdába Jesus Navas beadását követően; a 68. percben Arouna Kone szépségdíjas fejese pedig már az egyenlítést jelentette a hazaiaknak. A Sevilla ezután fokozta a nyomást, ugyanakkor a helyzetek mind kimaradtak, és végül a döntetlen is elúszott, a 88. percben ugyanis a csereként beállt Raul Tamudo az Espanyolnak szerezte meg a győztes gólt.


Újra megbotlott az UEFA-kupa-győztes (sevillafc.es)



A bajnokságot két győzelemmel kezdő Sevilla utóbbi két vereségének „köszönhetően” jelenleg csak a hatodik a tabellán, míg az Espanyol egy mérkőzéssel többet játszva és egy ponttal többet szerezve az ötödik.

Primera División, 5. forduló:
Sevilla-Espanyol 2-3 (0-1)
Gól:
Jarque (60., öngól), Kone (68.), ill. Angel (29.),
Luis Garcia (54.), Tamudo (88.)

Szerdai program:
Deportivo La Coruna-Huelva, 20:00
Mallorca-Valladolid, 20:00
Osasuna-Levante, 20:00
Santander-Villarreal, 20:00
Real Murcia-Almeria, 20:00
Valencia-Getafe, 20:00
Bilbao-Atletico Madrid, 21:00
Barcelona-Zaragoza, 22:00

Csütörtöki program:
Madrid-Real Betis, 22:00

Címkék: foci