Megállíthatatlan a Bayern, Huszti győztes gólt lőtt

A Bundesliga hétközi fordulójának szerdai játéknapján Miroslav Klose mesterhármast szerzett a Cottbus ellen, természetesen Luca Toni is meglőtte a maga gólját. Huszti tizenegyesből volt eredményes a Bielefeld otthonában, Hajnalék is idegenben nyertek.

Az már az idei szezon kezdete előtt világos volt, hogy a nyáron eurómilliókból megerősített bajorokat nagyon nehéz lesz megállítani. Hét forduló után pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a bajorok csak elveszíthetik a bajnokságot. A nyári szerzemények remekül beilleszkedtek, Klose és Toni ontja a gólokat, Ribéry, Ze Roberto és Altintop remekül szervez a középpályán és ígéretes fiatalokban sincsen hiány.

Klose-parádé

A tabella tökutolsó helyén álló Cottbus ellen sokáig mégis szenvedett Ottmat Hitzfeld csapata, egészen az 57. percig, amikor Ribéry egy közvetett szabadrúgást a jobb felsőbe tekert. A játékvezető természetesen nem adta meg a találatot, ami annyira felpaprikázta a hazai pályán szereplő bajorokat, hogy negyedóra alatt négyet vágtak a Cottbusnak.


Klosééknek mi már most odaadnánk a bajnoki címet (dpa)


A gólgyártást ki más, mint a tavalyi vébé gólkirálya, Miroslav Klose kezdte. A Brémától érkezett csatár percekkel később Luca Tonival rúgatott gólt, közben pedig még Demichelis is eredményes volt. A háromgólos vezetés után Hitzfeld hármat cserélt, többek között pályára küldve az 1990-ben született Kroost. Az U17-es világbajnokság legjobbjának megválasztott fiatal kétszer is remekül játszotta meg Klosét, aki megszerezte 8. illetve 9. gólját a hetedik fordulóban.

A magyarok napja

A magyar válogatottból az év végéig száműzött Huszti Szabolcs és a Hannover együttese, az első félidőben csak a védekezésre koncentrált a Bielefeld otthonában. A fordulás után aztán felpörögtek a vendégek, a magyar középpályás előbb fejjel a kapufát találta el, majd percekkel később a tizenegyespontról már pontosabb volt. A gól meghozta a hazaiak önbizalmát és Pinto révén bebiztosították a három pontot.

Hajnal Tamás csapata, az újonc Karlsruhe az Eintracht Frankfurt otthonában tudott nyerni. A válogatott középpályás szöglete után született a mérkőzés egyetlen gólja, amely három pontot ért a KSC-nek. Hajnalt a tréner a 76. percben lecserélte.

Bundesliga, 7. forduló:
Bayern München-Energie Cottbus 5-0
Gól:
Klose (59., 75., 89.), Demichelis (63.), Toni (69.)

VfB Stuttgart-VfL Bochum 1-0
Gól:
Hilbert (50.)

1. FC Nürnberg-Bayer Leverkusen 1-2
Gól:
Mintal (73.), illetve Kiessling (40.), Barnetta (76.)

Arminia Bielefeld-Hannover 96 0-2
Gól:
Huszti (54., 11-esből), Pinto (85.)

Eintracht Frankfurt-Karlsruhe 0-1
Gól:
Franz (51.)
Kiállítva: Görlitz (86., Karlsruhe)

Kedden játszották:
Borussia Dortmund-Hamburger SV 0-3
Hertha BSC-Hansa Rostock 1-3
VfL Wolfsburg-Werder Bremen 1-1
MSV Duisburg-FC Schalke 04 0-2

Címkék: foci