Kiesett az MTK a kupából

Már a negyedik fordulóban elbúcsúzott a Magyar Kupától az MTK együttese, amely harmadosztályú ellenfele otthonában maradt gólképtelen. A szintén élvonalbeli ZTE és a Tatabánya is kiesett, a Ferencváros viszont már ott van a 16 között.

Az MTK és a ZTE együttese egyaránt alsóbb osztályú ellenfelével nem bírt. A fővárosiak a Putnok otthonában hiába játszották végig fölényben, a rendkívülien lelkesen védekező harmadosztályú hazaiak megúszták kapott gól nélkül. Garami József együttese számolatlanul puskázta el a lehetőségeit, Bori egy óra elteltével még tizenegyest is hibázott.

A Zalaegerszeg még rosszabbul járt, hiszen szégyenszemre kikapott a második vonalban vitézkedő INTEGRAL-DAC vendégeként. A szerda esti összecsapáson nem látszott meg az osztálykülönbség a csapatok között, a DAC bátran támadott és szabadrúgásból a vezetést is megszerezte. A fordulás után gyorsan megduplázta az előnyét a hazai együttes, és hiába támadott a folytatásban veszélyesebben a ZTE, a ráadás perceiben csak szépíteni sikerült.


A Felcsút edzõjét vissza kellett fogni (MTI)


A bajnokságban is gyengén muzsikáló Tatabánya is elbúcsúzott a kupától, a többi élvonalbeli csapat viszont könnyedén vette a negyedik fordulót. A Kaposvár hetet, a Vasas és a Nyíregyháza ötöt, a Honvéd pedig négyet vágott ellenfelének.

A Ferencváros is készülhet már a nyolcaddöntőre, miután az elnyűhetetlen Lipcsei Péter vezérletével legyőzte a Felcsút együttesét. A hazaiak kispadján ülő Urbán Flóriánt le kellett vezetni a pályáról, miután hevesen kommentált egy játékvezetői döntést.

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Tisza Volán SC (NB III)-Budapest Honvéd 1-4
Cigánd (megyei I.)-Vasas 0-5
Mezőkövesd-Zsóry (NB II) – Diósgyőri VTK 1-3
Putnok (NB III)-MTK Budapest 0-0
Mór (NB III)-FC Sopron 1-2
Andráshida (NB III)-Győri ETO 0-3
INTEGRÁL-DAC (NB II) – ZTE FC 2-1
Pézügyőr (NB III)-Gabona Trans Kaposvár 1-7
Velence (megyei I.)-Fehérvár FC 0-12
Felcsút (NB II)-Ferencváros (NB II) 0-1
Gyirmót (NB II)-FC Tatabánya 2-2
Békéscsaba (NB III)-Nyíregyháza 2-5

Címkék: foci