Hamilton: utazás az ismeretlenbe

A brit újonc pilóta a hétvégi Japán Nagydíj előtt bevallotta, hogy gyakorlatilag semmit nem tud a pályáról. Ennek ellenére nem aggódik az összetett pontversenyben vezető Lewis Hamilton, ahogy Kimi Räikkönen sem, aki szintén csak papírról ismeri a Fuji lábánál fekvő aszfaltcsíkot.

Harminc éve nem látogatott el a száguldó cirkusz Fuji lábánál fekvő Toyota-pályára, ahol Suzuka helyett idén a Japán Nagydíjat rendezik. „Még nem láttam a pályát, annyit tudok róla, hogy a célegyenes rendkívülien hosszú. Egyelőre még csak nem is sejtem, hogy mire számíthatok” – mondta szerdán Lewis Hamilton.

A 22 éves brit pilóta az idei szezon hátralévő három futamán szeretné bebiztosítani a világbajnoki címet, ami nem lesz könnyű, hiszen az utóbbi versenyeken rendre jobban teljesített a csapattársa. Fernando Alonso már csak két ponttal van lemaradva Hamilton mögött.

Kapcsolódó videó

A pálya egy Porschéból

Kimi nyerni megy Japánba

A belgiumi győzelmével 13 pontra felzárkozó Kimi Räikkönennek csak akkor lehet esélye a vébégyőzelemre, ha az ezüstnyilak valamilyen okból kifolyólag nem tudják befejezni a hátralévő futamokat. A finn Hamiltonhoz hasonlóan nem sokat tud a vasárnapi verseny helyszínéről.


Új kihívás a pilótáknak (vezess.hu)


„Nem vagyok a szimulátorok rajongója, de ez nem látszott meg soha a teljesítményemen. Úgy állok hozzá ehhez a versenyhez is, mint a többihez: nyerni akarok. Pénteken három órát gyakorolhatunk a szabadedzéseken, szombat reggel pedig ismét alkalmunk lesz ismerkedni a pályával, úgyhogy egyáltalán nem aggódom az időmérő miatt” – nyilatkozta Räikkönen.

Hamilton csalódott

A vasárnapi versenyen nem hibázhat Hamilton, ám a brit Kimihez hasonlóan még a szimulátorban sem ment végig a pályán. „Mindig is szerettem volna Suzukában versenyezni, de amikor megérkeztem a Forma-1-be, hallottam, hogy idén már máshol rendezik a Japán Nagydíjat. Egy kicsit csalódott vagyok, de szerintem remek versenyre van kilátás, hiszen a többiek számára is ismeretlen a pálya” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a brit.

„Fontos, hogy koncentrált és nyugodt maradjak, illetve emlékeztessem magam arra, hogy ez az első évem. Még mindig csak 22 éves vagyok, és alig tudom felfogni, hogy esélyem van a vébégyőzelemre” – nyilatkozta a debütáló évében három futamgyőzelemnél tartó fiatal sztár arra a kérdésre, hogy miként birkózik meg a rá nehezedő nyomással.

Címkék: autó-motor