Geráék búcsúztak a Liga-kupától

A West Bromwich Albion hazai pályán vereséget szenvedett a szintén másodosztályú Cardiff Citytől, s ezzel kiesett az angol labdarúgó Ligakupából. A Liverpool és az Arsenal különösebb nehézségek nélkül jutott a negyedik fordulóba.

A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is remekül rajtoló Ágyúsoknál Arsene Wenger mindössze két olyan játékost jelölt e kezdőbe, akik a hétvégi Derby elleni bajnokin is pályára léptek. A francia mester ahogy tavaly, idén is a fiataloknak ad lehetőséget a sorozatban, és ők parádésan helytálltak a Newcastle ellen.

A fiatal londoni csapat látványos futballal végig fölényben játszott, ám Wenger nem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen a befejezéssel sokáig nem volt szerencséjük. A 83. percben aztán Traore beadásából a dán Bendtner megtörte a gólcsendet, majd pillanatokkal a lefújás előtt a brazil válogatott Denilson eresztett meg 23 méterről egy védhetetlen bombát.




Az Arsenalhoz hasonlóan a Liverpool is élvonalbeli ellenfelet kapott a harmadik fordulóban, Rafael Benitezék dolga azonban még nehezebb volt, mivel az Ágyúsokkal ellentétben nekik idegenben, a Reading otthonában kellett kiharcolniuk a továbbjutást. A Premier League-ben egyelőre bukdácsoló csapat Fernando Torres mesterhármasával végül magabiztosan győzte le a hazaiakat.

Az első két liverpooli gólra még érkezett válasz, de aztán a hétvégi bajnokin meglepetésre csak a kispadon kezdő spanyol támadó eldöntötte a meccset. Benitez tartalékosan küldte a pályára a csapatát, de 2-2-nél beküldte Gerrardot majd Rissét is.




A West Bromwich hazai pályán fogadta a szintén másodosztályú, és a tabellán jócskán mögötte álló Cardiffot. A vendégek villámrajtot vettek, és a nyáron igazolt Robbie Fowler vezérletével félóra alatt négy gólt vágtak. A Gera nélkül felálló hazaiak a hátralévő időben már csak szépíteni tudtak Ishmael Miller góljaival.

Angol Ligakupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Arsenal-Newcastle United 2-0
Burnley (II. osztályú)-Portsmouth 0-1
Manchester City-Norwich City (II.) 1-0
Reading-FC Liverpool 2-4
West Bromwich Albion (II.)-Cardiff City (II.) 2-4

—-Owen ismét sérült—-

Újabb sérülése miatt nem játszhat az angolok számára sorsdöntő, októberi Eb-selejtezőkön Michael Owen, a Newcastle United csatára.

A 27 éves játékos még a hétvégi bajnokin szenvedett lágyéksérülést, és az is elképzelhető, hogy műteni kell.

Sam Allardyce vezetőedző szerdán azt mondta: legalább három hét pihenő vár Owenre, amennyiben azonban operációra is szükség lesz, két hónapot lesz kénytelen kihagyni.

Az angolok – akik jelenleg a második helyen állnak a csoportjukban a horvátok mögött – október 13-án Észtország, négy nappal később pedig Oroszország ellen játszanak Eb-selejtezőt.

Owen térdszalag-szakadása miatt szinte az egész előző szezont kihagyta.

Címkék: foci