Drogba marad a Chelseanél

Az elefántcsontparti játékos bejelentette, hogy marad a londoni gárdánál annak ellenére, hogy a társaihoz hasonlóan őt is sokkolta Jose Mourinho távozása.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy elhagyjam a klubot. A szerződésem 2010-ig szól” – mondta Didier Drogba, aki állítólag sírva fakadt, amikor a portugál menedzser a múlt héten búcsút intett a csapatnak. A csatár szerint minden játékost megviselt a tréner távozása, de a véleménye szerint a klub többi nagy sztárja is hűséges marad a csapathoz.

A legnagyobb kérdőjel Frank Lampard neve mellett van. Az angol válogatott középpályással még nyáron szeretett volna az egyesület szerződést hosszabbítani, de a játékos nem tudott megegyezni a vezetőkkel. Lampardnak a jelenlegi kontraktusa 2008 június 30-án jár le.

„Hogy a szerződésem lejárta után mi lesz, arról majd akkor döntők. Futballistaként arra törekszem, hogy a szerződésemben foglaltakat betartsam és folyamatosan fejlődjek” – mondta Drogba. Persze nem kizárt, hogy a 2006-os év legjobb afrikai futballistájának választott támadó már januárban otthagyja a Chelseat. A BL-ben azonban csak akkor szerepelhetne új csapatával, ha a csoportkörben már nem szerepel a londoniakkal.

A 29 éves támadó távozása mellett szól az is, hogy 2010-ben már 32 éves lesz. Jelenleg egy új szerződéssel még nagyot kaszálhatna, és jelentkezőkben nem is lenne hiány. Drogbát tartják a szakértők ugyanis a földkerekség egyik legjobb csatárjának.

Lapjelentések szerint a Real Madrid és a Bajnokok Ligája győztes AC Milan is szívesen látná soraiban Drogbát, aki az elmúlt szezonban hatvan meccsen szerepelt a Chelsea mezében, és összesen 33 gólt szerzett.

Címkék: foci