Bundesliga: hátrány volt a hazai pálya

Az otthon játszó csapatok csődöt mondtak a német labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának keddi játéknapján, csak a Werder Bremennel remiző Wolfsburg szerzett pontot hazai pályán.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Dárdai Pállal felálló (magyar középpályást a 60. percben cserélték le) Hertha BSC is egyike volt azon csapatoknak, melyek otthonukban buktak el: a berliniek jókora meglepetésre a Hansa Rostockkal szemben maradtak alul. Érdekes, hogy a kedd esti találkozót megelőzően a Hertha rendelkezett a német élvonalban a legjobb hazai (három mérkőzés, három győzelem), a Rostock pedig a legrosszabb (három mérkőzés, három vereség) idegenbeli mérleggel.


A Hertha elõször kapott ki hazai pályán (AP)



A Dortmundot a Hamburg oktatta: Jose Guerrero szerzett vezetést az UEFA-kupában a Honvédot búcsúztató vendégeknek, majd pazarul hozta helyzetbe Rafael Van der Vaartot, ráadásul az 51. percben „kiállítatta” Florian Kringét.

Ezután nem volt kérdés, melyik csapat nyer, a pontot i-re Ivica Olic tette fel. „Ha az együttesed a Dortmund otthonában 3-0-ra végez, akkor csakis elégedett lehetsz” – nyilatkozta Huub Stevens, a HSV holland szakvezetője.

A Schalke a 7. fordulóban is megőrizte veretlenségét, miután meglehetősen simán, 2-0-ra nyert a Duisburg vendégeként: a 7. percben Halil Altintop használta ki a hazaiak kapusának bakiját, majd a 75. percben Kevin Kuranyi 16 méterről volt eredményes. „Ma nagyon jól futballoztunk, és a különbség nagyobb is lehetett volna, szerintem legalább két vagy három gól bennünk maradt” – foglalta össze a lényeget Altintop. A hazai csapatok becsületét a Wolfsburg mentette meg, amely 1-1-es döntetlent játszott a Werderrel.

A forduló további mérkőzéseire szerdán kerül sor.

Bundesliga, 7. forduló:
Borussia Dortmund-Hamburger SV 0-3 (0-2)
Gól:
Guerrero (7.), Van der Vaart (42.), Olic (64.)
Kiállítva: Kringe (51., Borussia Dortmund)

Hertha BSC-Hansa Rostock 1-3 (1-1)
Gól:
Pantelics (2.), illetve Rahn (40.), Hähnge (54.), Dorn (74.)

VfL Wolfsburg-Werder Bremen 1-1 (0-0)
Gól:
Josué (66.), illetve Diego (48.)

MSV Duisburg-FC Schalke 04 0-2 (0-1)
Gól:
Halil Altintop (3.), Kuranyi (75.)

Szerdai program:
VfB Stuttgart-VfL Bochum, 20:00
Bayern München-Energie Cottbus, 20:00
Nürnberg-Bayer Leverkusen, 20:00
Arminia Bielefeld-Hannover, 20:00
Eintracht Frankfurt-Karlsruhe, 20:00

Címkék: foci