Alonsóra vár a fél Forma-1

A legtöbb csapatnál egyelőre még nem dőlt el, hogy a következő szezonban milyen felállásban kezdenek. Az istállók a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso döntésére várnak.

Három futammal a szezon befejezése előtt még mindig nem tudni, hogy a nagycsapatok jövőre mely pilótákkal állnak rajthoz. Minden azon múlik, hogy az összetett pontversenyben jelenleg a második helyen álló címvédő hogyan dönt.

Fernando Alonso tavaly két évre szóló megállapodást kötött a McLarennel, de az elmúlt hetek és hónapok történései egyértelműen arra engednek következtetni, hogy a spanyol jövőre már más kocsiban versenyez. „Nagyon zavaros a helyzet. Mindenki arra vár, hogy Alonso hol folytatja. Amíg ez nem derül ki, mindenkinek várnia kell” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Giancarlo Fisichella menedzsere.

Fisico helye is veszélybe kerülhet, hiszen az egyik lehetőség az lenne, hogy Alonso visszatér a Renault-hoz. Flavio Briatore szívesen leszerződtetné a minden idők legfiatalabb világbajnokát, de az utóbbi napokban a sajtóban felmerült, hogy a Ferrarinál folytathatja Alonso. Ebben az esetben Felipe Massa a Toyotához igazolna, megpecsételve ezzel a sokat bírált Ralf Schumacher sorsát. A spanyol helyét a McLarennél pedig Nick Heidfeld vehetné át.

Mindez persze csak spekuláció, hiszen Alonso egyelőre nem döntött, sőt néhány napja menedzsere azt nyilatkozta, hogy szeretné kitölteni a szerződését a McLarennel.

Címkék: autó-motor