Saviola pontot mentett a Realnak

Az utóbbi hetekben remeklő királyi gárda csak a szerencséjének és a nyáron igazolt argentin támadónak köszönheti, hogy nem kapott ki az újonc Valladolid otthonában. Az Atlético négyet vágott hazai pályán, a Valencia pedig feljött a harmadik helyre a tabellán.

A spanyol élvonalbeli bajnokság rangadóját még szombat este játszották a Nou Campban, ahol Lionel Messi két góljával a Barca megverte az UEFA-kupa legutóbbi két kiírásának a győztesét, a Sevilla együttesét. Vasárnap további nyolc találkozóval folytatódott a negyedik forduló, és meglepetésre először vesztett pontokat a Real Madrid.

A királyi gárda az eddigi három bajnokin százszázalékosan szerepelt, múlt héten pedig a Bajnokok Ligájának csoportkörét is győzelemmel kezdte. Vasárnap este azonban az újonc Valladolid otthonában alárendelt szerepet játszott a Real. A kiscsapat csatárjai azonban sokáig képtelenek voltak bevenni Iker Casillas kapuját.


Saviola birkózik a védőkkel (MTI/AP)


Egészen a 70. percig kellett várni, mire Pedro Lopez egy szenzációs, 20 méterről megeresztett bombával vezetést szerzett a hazaiaknak. A Real addigi játékát elnézve nem sok esélye volt Bernd Schuster együttesének az egalizálásra, de végül a csereként beállt Javier Saviola találatával legalább pontot mentettek. A Nyúlnak becézett csatár az ezúttal előkészítőként jeleskedő Ruud van Nistelrooy passzát értékesítette közvetlen közelről a 87. percben. Az utolsó pillanatokban a házigazdának még két lehetősége lett volna a győzelem bebiztosítására, de a Valladolid-csatárok könnyelműen elpuskázták őket.

A Valencia kapujában először kezdett a Betis ellen a nyáron igazolt Timo Hildebrand, de a német kapus nem igazán remekelt. A vendégek Miguel és Joaquin találatával már 2-0-ra vezettek, amikor a kapujából kikalandozó, második számú német kapust megkerülve szépített a Betis – igaz a pontszerzésre már nem futotta.

Az UEFA-kupában érdekelt Atlético a múlt héten 4-0-val legyőzte a második számú európai kupasorozatban török ellenfelét, és a Racing ellen hazai pályán ugyanilyen arányban a bajnokságban is megszerezte első győzelmét a fővárosi csapat.

Primera División, 4. forduló:
Valladolid-Real Madrid 1-1
Gól:
P. M. Lopez (70.), illetve Saviola (87.)

Atlético Madrid-Racing Santander 4-0
Gól:
Garcia (12.), Agüero (69.), Forlán (76.), Simao Sabrosa (86.)
Kiállítva: Lopez (64., Racing Santander)

Real Betis-Valencia 1-2
Gól:
Sobis (86.), illetve Miguel (69.), Joaquin (83.)

Almeria-Real Mallorca 1-1
Gól:
Mané (33.), illetve Güiza (78.)

Getafe-Deportivo La Coruna 0-0

Levante-Athletic Bilbao 1-2
Gól:
Rigano (77.), illetve Aduriz (8., 73.)
Kiállítva: Amorebieta (90., Bilbao)

Villarreal-Real Murcia 2-0
Gól:
Rossi (85., 90.)

Real Zaragoza-Osasuna 2-1
Gól:
Matuzalem (17.), D. Milito (70.), illetve Juanfran (24.)

Szombati eredmények:
FC Barcelona-Sevilla 2-1
Recreativo Huelva-Espanyol 2-1

Címkék: foci