Az angol sajtó nem kíméli az új Chelsea-trénert

Vasárnap a Manchester United otthonában ült először a Chelsea kispadján Avram Grant, aki a múlt héten távozott Jose Mourinho posztját vette át. A sima vereséget követően a szurkolók és a brit sajtó is rátámadt az izraeli szakemberre.

A Manchester elleni buktában egybehangzó vélemények szerint nem is a vereség ténye volt igazán elkeserítő. Az Old Traffordon nem szégyen kikapni, de a mutatott játék valóban hagyott kivánnivalót maga után. Az elképzelés nélkül teljesen ártalmatlanul futballozó sztárcsapatnak persze nem volt könnyű dolga, hiszen a bíró – talán túlzott szigorral – fél óra után kiszórta John Obi Mikelt.

Grant elégedett

Emberhátrányban a londoniak aztán végképp megadták magukat, és még örülhettek, hogy két góllal megúszták a manchesteri kiruccanást. Maga Grant elégedetten nyilatkozott a találkozót követően. „Mindenkit sokkolt Jose távozása, természetesen engem is, és a történtek után úgy vélem, remekül viselkedtek a játékosok. Láttam rajtuk, hogy kiteszik a lelküket a pályán. Mikel kiállításáig jól játszottunk” – nyilatkozta bemutatkozása után a tréner.

A brit sajtó és a szurkolók ezt másképpen látják. A Times szerint a klub csak magát okolhatja a sima vereségért, a Daily Mirror pedig rémálomszerű hetet emleget. A legtöbb kritika érthető módon a Chelsea orosz tulajdonosát és Grantet érte. A Times „idióta” elképzelésnek nevezte, hogy az izraeli tréner képes lehet pótolni a portugál szakembert.

A szurkolók az MU elleni meccs közben is a távozott Mourinho mellett tüntettek, és a visszafogottabbak is bohócnak nevezték Grantet.

Hiddink, Lippi, Klinsmann?

A vereség után természetesen ismét beindultak a találgatások, hogy ki lehet az 52 éves Grant utódja. Abramovics az orosz válogatottal szép sikereket elérő Guus Hiddinket szeretné leszerződtetni, de a holland már jelezte, hogy kitölti a szbornaja kispadján a 2008-ig szóló kontraktusát. Angol lapvélemények szerint Marcello Lippi, Sven-Göran Eriksson, Marco van Basten és Jürgen Klinsmann neve merült még fel.

A szerdai Ligakupa-meccsen, és a hétvégi bajnokin még biztosan Grant ül a kispadon annak ellenére, hogy nincsenek meg a szükséges edzői papírjai.

Vissza a középmezőnybe?

A Chelsea jelenleg öt ponttal lemaradva követi a listavezető Arsenalt az angol bajnokságban. Ez még önmagában nem is lenne tragikus, de az azért elgondolkodtató, hogy a csapat a lehetséges 21 pontból mindössze 11-et gyűjtött idáig be. Nem szabad persze elfelejteni, hogy ez elsősorban nem Grant hibája, hiszen ő csak a legutóbbi mérkőzésen ült le a kispadra.

Címkék: foci