Talmácsi hosszabbított az Asparral

A gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadliteres géposztályának magyar éllovasa, Talmácsi Gábor újabb két évvel meghosszabbította szerződését az Aspar csapattal, az aláírásra a Motegiben zajló Japán Nagydíjon került sor – tájékoztatta a spanyol istálló az MTI-t.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu

A szombaton kiadott közlemény szerint Jorge Martinez, az Aspar Team vezetője és az Aprilia gyár irányítói is maximálisan elégedettek a magyar motoros idei eredményeivel, s meg sem fordult a fejükben, hogy elengedjék őt egy másik alakulathoz.

A tárgyalások már a múlt heti, portugáliai verseny előtt megkezdődtek és mostanra elérkeztek odáig a felek, hogy mindenki érdekeit szem előtt tartva szerződést hosszabbítottak, ráadásul nem is egy, hanem két esztendőre szólóan állapodtak meg.

A megállapodás értelmében 2008-ban két gyári RSA Aprilia áll majd Talmácsi rendelkezésére a nyolcadliteres kategóriában, majd a következő esztendőben eredménytől függetlenül, mindenféle opció nélkül biztosítják számára a 250-es géposztályban történő indulást, két gyári RSA motorral és gyári támogatással.


Talmácsi Gáborral elégedett a csapata (MTI/EPA)



„A célunk megvalósult, hiszen Talmácsi Gábor továbbra is a mi versenyzőnk marad. Már tavaly biztosak voltunk benne, hogy a magyar motoros remek pilóta, de hogy ennyire jó lesz, azt nem tudtuk. Ezek után természetesen eszünkbe sem jutott, hogy kiengedjük őt a kezünkből” – mondta Martinez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az Aspar Teammel két éves szerződést kötnünk feltételek nélkül. Örülök, hogy végre nem kell csapatot váltanom és az Aprilia gyár elsőszámú versenyzőjeként folytathatom tovább. A szívem a 250 felé húzott volna, ámde ezt a lehetőséget a legnagyobb butaság lett volna elszalasztani” – fogalmazott Talmácsi, aki hozzátette: mindent megtesz azért, hogy megnyerje az idei vb-t és jövőre az 1-es rajtszámmal kezdje a szezont.

A 26 éves magyar versenyző tavaly ősszel szerződött az Asparhoz.

Címkék: autó-motor