Vuelta: Bodrogi továbbra is versenyben

A magyar időfutam-specialista egyelőre még nem szállt ki a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, a 17. szakaszon húsz másodperccel az olasz győztes mögött ért a célba. Összetettben Mencsov továbbra is két perccel vezet.

Szeptember végén rendezik Stuttgartban a világbajnokságot, amelyre Bodrogi László is gőzerővel készül. Sokáig úgy tűnt a magyar kerekes nem is fejezi be a Vueltát, hogy minden idegszálával a vébére készüljön, ám az ennek ellentmondó hírek ellenére továbbra sem szállt le a nyeregből a spanyol körversenyen.

A szerdai etapon az első számú magyar bringás a mezőnnyel együtt érte el a célt, ahol a körverseny nyitószakaszán is diadalmaskodó Daniele Bennati volt a leggyorsabb. A 180 kilométer hosszú, teljesen sima szakasz a sprinterek között dőlt el, és ezúttal az olasz gyorsabb két honfitársánál, a világbajnok Bettininél illetve a sprintspecialista Petacchinál.

Két spanyol 11 kilométer után megpróbálkozott a lehetetlennel, de a mezőny nem hagyta őket öt percnél jobban meglépni. Ahogy az várható volt be is fogták nem sokkal a cél előtt Juan Olmo Menachót és Jorge Garcia Marint.

Az összetettben továbbra is a 2005-ös bajnok orosz Gyenyisz Mencsov vezet. A vasárnapig tartó verseny csütörtöki szakaszán a Talavera de la Reina és Ávila közötti 153,5 kilométer vár a mezőnyre.

Vuelta, 17. szakasz, Ciudad Real-Talavera de la Reina, 180 km:
1. Daniele Bennati (olasz, Lampre-Fondital) 3:56:58
2. Paolo Bettini (olasz, Quickstep-Innergetic) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) a.i.

119. Bodrogi 20 mp hátrány

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 70:30:47 ó
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d,Epargne) 2:01 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 2:27 p h.

92. Bodrogi 1:21:04 ó. h.

Címkék: Sportmix