MU: távozik Ferguson legfőbb támasza?

Az angol bajnok másodedzője egy interjúban felvetette annak a lehetőségét, hogy rövid időn belül otthagyja a Manchester Unitedet. Carlos Queiroz nem időzített különösebben jól, hiszen a csapat ma este a Bajnokok Ligájában érdekelt.

Az már csak a hab a tortán, hogy a portugál szakember éveken keresztül dolgozott annál Sporting Lisboánál, amelyhez a MU szerda este a BL-csoportkörének első fordulójában ellátogat.

Az 54 éves Queiroz a Sunnak arról beszélt, hogy megfordult a fejében a távozás gondolata. „Végig kell gondolnom, hogy a pályafutásom utolsó szakaszában mivel akarok foglalkozni. Hiába van kiváló szerződésem, amivel elégedett lehetek, csak egy életem van. Ezért aztán decemberben eldöntöm, hogy miként tovább” – nyilatkozta a szakember.

Játékosként nem vitte sokra Queiroz, de trénerként annál inkább. A 1989-ben illetve 1991-ben U20-as portugál válogatottal vébét nyert, neki tulajdonítják a portugál „Aranygeneráció” felfedezését. Olyan játékosokkal dolgozott együtt mint Luís Figo, Rui Costa, Fernando Couto, João Vieira Pinto és Jorge Costa.

A Manchesterhez 2002-ben került, és a rákövetkező szezonban azonnal bajnoki címet is nyert a Sir Alex Ferguson által irányított gárda. A munkájára felfigyeltek a Real Madridban, és kétéves szerződést kínáltak a szakembernek. Ám mint oly sok tréner az egyesület történetében, ő sem töltötte ki a kontraktusát, 10 hónap után az elnök kirúgta.

Ezt követően Queiroz visszatért Manchesterbe, ahol jelenlegi főnöke, Sir Alex lehetséges utódjaként nevezte megh.

Címkék: foci