Budapestre jön Vollenweider

Andreas Vollenweider világhírű svájci hárfaművész ad koncertet jövő szerdán a Petőfi Csarnokban.

A 44 éves művész Caverna Magica Continuum 2007 című turnéja keretében lép fel Budapesten kvartettjével. Az együttesben Andreas Vollenweider elektromos hárfán játszik és énekel, Daniel Küfer szaxofonozik és billentyűs hangszereken játszik, Walter Kaiser dobol, Andi Pupato pedig ütős hangszereket szólaltat meg.

Andreas Vollenweider nagy formátumú szimfonikus produkciók után az utóbbi időben ismét kisebb létszámú, bensőségesebb zenekari felállásokkal koncertezik. Jelenlegi kvartettjével a dzsesszhez és a világzenéhez jobban kötődő muzsikát játszik – közölte a Private Music ügynökség.




A svájci zenész karrierje 25 esztendeje indult, Anderas Vollenweider a hangszeres játék mellett énekel, zenét szerez. Koncertezett együtt a közelmúltban elhunyt Luciano Pavarottival, Carly Simonnal, Brian Adamsszel, Zuccheróval is. A svájci zenész Moszkvában, a Vörös téren a csernobili atomkatasztrófa következtében megbetegedett gyermekek javára adott koncertet. Ezenkívül járt Dél-Afrikában, Amerikában, Ausztráliában, szerepelt a kínai televízióban is.

Vollenweidert több jelentős szakmai elismeréssel tüntették ki: 1983-ban Edison-, 1987-ben Grammy-díjat, 1992-ben pedig World Music Díjat kapott. Lemezeiből az elmúlt évtizedekben több mint tízmilliót adtak el világszerte. Összesen tizenhárom sorlemeze és több válogatása jelent meg. Az egyik legismertebb közülük a turné címét adó Caverna Magica. Ebben a hónapban kerül a boltokba az Andreas Vollenweider and Friends 25 Years Live 1982–2007 című új albuma.

Címkék: Magazin