Vuelta: Bodrogi elbúcsúzott

A spanyol Samuel Sanchez nyerte a Vuelta vasárnapi szakaszát, melyen Bodrogi László elbúcsúzott a karavántól, a magyar kerékpáros a továbbiakban a hó végén esedékes stuttgarti vb-re készül.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Vasárnap 201 kilométer leküzdése, valamint két három és egy első kategóriás hegy megmászása várt a spanyol körverseny résztvevőkre. A táv elején egy nagyobb szökevénycsoport alakult ki, itt tekert Bodrogi László is. A magyar bringásnak a tervek szerint ez volt az utolsó szakasza a Vueltán, mivel szeretne megfelelően felkészülni a vb-re.

A szökevények lendülete az Alto de Monachil emelkedőin fogyott el, a főmezőnyben pedig elkezdtek mozgolódni a kerekesek. Manel Beltrannak sikerült is meglépnie, és Damiano Cunego mögött másodikként ért fel a hegytetőre. A lejmenetben Samuel Sanchez volt a leggyorsabb, be is érte az élen haladókat, majd a célig vezető utat Beltrannal együtt tette meg, akit aztán szépen lehajrázott.

Bodrogi 4:32 perces hátránnyal a 33. helyen zárt, összetettben 68. helyre jött fel, az aranysárga trikót továbbra is az orosz Gyenisz Mencsov viseli.

Hétfőn szünnap következik.

Vuelta, 15. szakasz, Villacarrillo-Granada, 201,4 km:
1. Samuel Sanchez (spanyol, Euskatel) 4:45:59
2. Manuel Beltran (spanyol, Liquigas) azonos idővel
3. Carlos Barredo (spanyol, Quickstep) 24 mp hátrány

33. Bodrogi László (Credit Agricole) 4:32 p h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 62:32:27 ó
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d,Epargne) 2:01 p h.
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 2:27 p h.

68. Bodrogi László (Credit Agricole) 1:20:44 ó h.

Címkék: Sportmix