Tüntettek a múzeumátadón

Demszky Gábor átadta a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeumának új épületét, Hiller István oktatási és kulturális miniszter pedig megnyitotta a Róma Aquincumban című új állandó kiállítást.

„A Róma Aquincumban című tárlat olyan kiállítás, amely európai színvonalon képes bemutatni és összekapcsolni mindazt, ami magyar és ami római, ami közös” hangsúlyozta Hiller István az új, télen és nyáron is látogatható állandó kiállítás megnyitásán.

Demszky Gábor főpolgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy Aquincum az emberiség közös kultúrkincse, a múzeumi terület Európa számára rendkívül fontos kulturális hely, amely ismét bővül egy új kiállítóhellyel. Mint mondta, az új kiállítótér átadását követően a fejlesztési program teljes befejezése 2008-ban várható, s eredményeként elkészülnek a kiszolgálóhelyiségek, valamint a lift, mely az emelet akadálymentes bejárását biztosítja.

A múzeum III. kerületi új épülete előtt tartott ünnepségen megjelent 20-25 csendes tüntető, akik egyebek mellett „SOS Margit Kórház”, „Vészhelyzet Óbudán”, „Az egészség nem üzlet” feliratú táblákat tartottak a magasba. A demonstrálók nem zavarták meg a rendezvényt, még az ünnepség alatt távoztak a helyszínről.

Címkék: Magazin