Vuelta: Petacchi ismételt

Az olasz Alessandro Petacchi zsinórban második szakaszgyőzelmét aratta a spanyol kerékpáros körversenyen. A sprinter mögött honfitársa, Daniele Bennati és a fehérorosz Alekszandr Uszov végzett.

Az egynapos pihenő a jelek szerint jót tett a La Spezia-i olasznak, aki meglehetősen felemás nyáron van túl. Petacchi 19. részsikerét ünnepelhette a Vueltán. Az összetettben a csapata által is védett Gyenyisz Mencsov megőrizte több mint kétperces előnyét honfitársával, Vlagyimir Jefimkinnel szemben. A harmadik helyen jelenleg a Tour de France-második ausztrál Cadel Evans tartózkodik.

Az Algemesíből rajtoló mezőnyt egy szökevénycsapat rázta fel – a Phillipe Gilbert (FranÇaise des Jeux), Jurij Krivcov (Ag2r), Sébastien Minard (Cofidis), Davide Rebellin (Gerolsteiner) és José Ruiz (Andalucía-Caja Sur) alkotta ötösfogat a 13. kilométernél lépett el a bolytól és a táv háromnegyedéig tartotta magát; ám ekkortól már a sprinterek cspatai diktálták a tempót.

Bár Petacchi felvezetése ezúttal távolról sem volt sikeres – a Milram „vízhordói” viszonylag hamar elfogytak – a sprinter feltalálta magát, s végül kibrusztolta a diadalt az első szakaszt megnyerő Bennati előtt. Bodrogi László a 138. helyen ért célba.

62. Vuelta a Espana, 12. szakasz
Algemesí-Hellín, 176km:
1. Petacchi (olasz, Milram) 3:41:01 ó
2. Bennati (olasz, Lampre-Fondital) – azonos idő
3. Uszov (fehérorosz, Ag2r Prévoyance) – a.i.
…138. Bodrogi László (Credit Agricole) 2:20 perc hátrány

Az összetettben:
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 48:08:26 ó
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d’Epargne) +2:01
3. Cadel Evans (ausztrál, Predictor-Lotto) +2:27
…123. Bodrogi +1:14:33
Pénteken a Hellín és Torre-Pacheco közötti 176,4 km-es etap vár a mezőnyre.

Címkék: Sportmix