Elkerüli egymást a két sprintkirály

A száz méteren világbajnok Tyson Gay fáradtságra hivatkozva lemondta a szereplését a pénteki brüsszeli Golden League viadalon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az amerikai nem méri össze erejét a nemrég világcsúcsot repesztő Asafa Powellel.

Az oszakai atlétikai világbajnokságon az amerikai vágtázó a 100 méter mellett 200-on, illetve a 4×100-as váltóval is aranyat nyert. A megfeszített tempó megtette a hatását, menedzsmentje közlése szerint Gay lemondta a brüsszeli szereplését, de ebben a szezonban még három alkalommal rajthoz áll Ázsiában.

„Egy kis szünetre van szüksége Tysonnak” – közölte a sprinter képviselője. Gay az oszakai vébé óta csak egy alkalommal futott: a 4×100-as amerikai váltóval Zürichben. A pénteki Golden League-versenyen tehát nem szerepel, ahol a 100 méter régi-új világcsúcstartójával, Asafa Powellel csaphatott volna össze.

A jamaikai atléta Oszakában a számára csalódást jelentő harmadik helyen végzett, de most vasárnap az olaszországi Rietiben megmutatta, hogy ezen a távon mindenképpen számolni kell vele. Saját világrekordját három századdal megjavítva, 9,74 másodpercet repesztett a Grand Prix-verseny egyik előfutamában.

Címkék: Sportmix