Vuelta: Menocsové a királyetap

Az aranysárga trikóban tekerő orosz Denisz Mencsov nyerte a Vuelta a Espana tizedik, legnehezebb szakaszát. Bodrogi László közel félórás hátránnyal érkezett meg a célba, az összetettben a 124. helyen áll.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Denisz Mencsov az idei Vuelta a Espana király szakaszán bizonyította, hogy remek formában van.

Hétfőn az idei spanyol körverseny leghosszabb (214 kilométer), egyben legnehezebb szakasza várt a mezőnyre. A 2200 magasan lévő hegyi befutó előtt két második és egy első kategóriás hegy leküzdése várt a mezőnyre. Az Andorra legmagasabb pontjára, az Arcalísra vezető hosszú emelkedőn az esélyesek könnyedén befogták az élen haladókat, majd óriási harcot vívtak egymással, de senki sem tudott meglépni, így a sprint döntött a helyezésekről.

A szakaszért folyó hajrát a 2005-ös győztes Mencsov nyerte az ausztrál Cadel Evans és a spanyol Samuel Sánchez előtt. A nevezettekkel azonos idővel érkezett meg a célba Manuel Beltrán, Carlos Sastre, Vlagyimir Jefimkin, valamint Leonardo Piepoli is. A karaván magyar tagja, Bodrogi László egy nagyobb csoporttal, 28:10 perces hátránnyal a 125. helyen zárt.

Az összetettben továbbra is Mencsov vezet, 2:01 perccel előzi meg honfitársát, a szintén orosz Vlagyimir Jefimkint, Bodrogi 1:12:13 órás hátránnyal a 124. Kedden szusszanhatnak a bringások, a 11. szakaszra

Freire kiszállt

A háromszoros világbajnok Oscar Freire feladta a Vueltát. Az idei viadalon három etapon is győztes spanyol klasszis a szeptember végi országúti vb miatt fejezte be idő előtt a spanyol körversenyt.

szerdán kerül sor: Oropesa del Mar és Algemesi között 190 kilométert tesz meg a mezőny.


Vuelta a Espana, 10. szakasz
Benasque – Arcalís, 214 km:

1. Denis Mencsov (orosz, Rabobank)
2. Cadel Evans (ausztrál, Lotto)
3. Samuel Sánchez (spanyol, Euskaltel)

125. Bodrogi László (Credit Agricole) 28:10 p h.

Az összetettben:
1. Denisz Mencsov (orosz, Rabobank) 39:41:51
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d’Epargne) 2:01 p h.
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 2:27 p h.

124. Bodrogi László (Credit Agricole) 1:12:13 ó h.

Címkék: Sportmix