Besült az új Spyker

Az Olasz Nagydíjon végre-valahára bemutatott B-autó csalódást keltett a csapatnál. Pont arra volt elég, mint a régi – tökutolsónak.

Bár már Isztambulra tervezték, a törésteszten első nekifutásra elbukott B-verziójú Spyker az Olasz Nagydíjon mutatkozott be. Nem sok sikerrel. Az új autó pontosan azt nyújtotta, amit a régi, mind az időmérőn, mind a versenyen a mezőny utolsó helyein végzett.

A csapat német versenyzője, Adrian Sutil Belgiumban ennél jobb teljesítményre számít: „Nincs igazi előrelépés, nem tudok mit mondani. Többet vártunk, de a hátrány óriási, túl nagy” – mondta a német Monzában.

„Ez nem a legjobb pálya egy olyan új autónak, amelynek talán javult a leszorítóereje, mert itt nem is kell a leszorítóerő. Így nem is volt nagy különbség. Talán várnunk kell, amíg egy igazi pálya következik.”

Az pedig jön is gyorsan, hiszen a hétvégén már a felújított belga pályán, Spában köröz majd a Forma-1-mezőnye. Sutil reméli, hogy ott sikerül valamit mutatni. „Spa igazi leszorítóerős pálya. Ez az utolsó lehetőségünk, hogy megmutassuk az autó potenciálját.”

A másik spykeres, Sakon Yamamoto is kíváncsian várja a Belga Nagydíjat: „Szeretnénk egy jó versenyt, várom, hogy Spában vezethessek. Még sosem jártam ott. Mindenki azt mondja, hogy jó pálya. Talán gyakorlok is előtte a Playstationön” – mondta a japán.

Címkék: autó-motor