Freire mesterhármasa a Vueltán

Oscar Freire idei harmadik részsikerét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen. A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László a győztessel azonos idővel a 129. helyen ért célba.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A csütörtöki hatodik szakaszon nem kellett egy hegyet sem megmásznia a mezőnynek, de a hőséggel, és az erős széllel így is meg kellett küzdenie a kerekeseknek. Két kilométer után két versenyző elszakadt a többiektől, és nem sokkal később négyfősre duzzadt a csoport.

A négy kerekes 130 kilométeren keresztül egyedül tekert az élen, nyolcperces is volt már az előnyük, de a befutó már nem róluk szólt. A QuickStep csapat vezérletével a mezőny ugyanis hatalmas tempót diktált az utolsó 50 kilométeren, és be is fogták a szökevényeket. A célban aztán a sprintspecialisták egymás között eldöntötték a szakaszgyőzelmet.

A háromszoros világbajnok spanyol ász remekül időzítette a hajráját, és olyan klasszisokat, mint Erik Zabel vagy Alessandro Petacchi hagyott maga mögött az utolsó métereken. A második helyet végül Freire honfitársa, Koldo Fernandez szerezte meg.

Az összetettben élen álló orosz Vlagyimir Jefimkin nem vesztett a győztessel szemben időt, és ezzel megőrizte első helyét. A viadal egyetlen magyar résztvevője a 129. helyen ért a mezőnnyel együtt a célba. Pénteken a Calahorra és Zaragoza közötti 176,3 km-es etap következik.

Vuelta, 6. szakasz: Reinosa-Logrono, 184,3 km:
1. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) 4:24:10 ó
2. Koldo Fernandez (spanyol, Euskaltel) azonos idővel
3. Andre Korff (német, T-Mobile) a.i.
…129. Bodrogi László (Credit Agricole) a.i.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d,Epargne) 23:34:56 ó
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 1:01 p hátrány
3. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 1:06 p h.
…151. Bodrogi 39:14 p h.

Címkék: Sportmix