Räikkönen: nem hibázhatunk

A hétvégi Olasz Nagydíjon Kimi Räikkönen először versenyez majd a Ferrarival hazai pályán. A finnek eddig nem sikerült győznie Monzában, legjobb eredménye egy második hely, amit tavaly szerzett, akkor még a McLaren színeiben.

“A Ferrari itt hagyományosan nagyon versenyképes, de a McLaren is erős volt, amíg ott versenyeztem. Sajnos valamiért még sosem sikerült győznöm. Reméljük, hogy most összejön, és minden tökéletes lesz péntektől vasárnap délutánig. Nagyszerű lenne megnyerni a Ferrari hazai versenyét!” – mondja Kimi a hétvége előtt.

Sőt, az összes következő versenyt meg kellene nyerni, ha Räikkönen és a Ferrari meg akarja szerezni a világbajnoki címet. A finn jelenleg 16 pont hátrányban van az élen álló Lewis Hamilton mögött, a csapat pedig 11 ponttal van lemaradva a McLarentől.


Monzában megmutathatja (vezess.hu)


“Be akarom érni a pontversenyben előttem állókat. Minél jobban felzárkózunk Alonsóhoz és Hamiltonhoz, annál jobb. A következő versenyek kulcsfontosságúak, nem szabad hibáznunk. A csapat 110 százalékon dolgozik, nekünk pedig minden alkalommal le kell győznünk a riválisokat.”

Persze ez nem lesz könnyű, főleg, ha a múlt heti monzai teszt eredményeit tekintjük, ahol is négy napból négyszer a McLaren bizonyult a legjobbnak. “A teszt jó volt, kipróbáltunk néhány új dolgot az autón. Az eredményeket tekintve azt hiszem mondhatjuk, hogy kemény csata előtt állunk, de sosem tudhatjuk, hogy a többiek mennyi üzemanyaggal mentek a teszten. A helyzet csak az időmérőn tisztázódik majd” – foglalta össze Räikkönen.

Címkék: autó-motor