Kis Schuminak sehol sincsen helye

Szerény teljesítménye ellenére még mindig Ralf Schumacher az egyik legjobban kereső pilóta a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok öccsének a helyzete egyre nehezebb, hiszen a Toyotánál lejár a szerződése, és a csapatok nem kapkodnak a 32 éves versenyzőért.

Kapcsolódó linkek

ralfschumacher.lap.hu
sport.lap.hu

A hétfői napon jelentették be, hogy a Spyker istállót megvette az indiai milliárdos, Vijay Mallya és a csapat főnöke Michiel Mol. A két üzletember egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy jövőre ki vezeti a kocsikat, de a csapat azonnal cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Ralf jövőre a Spyker cockpitjébe ülhet.

„Ralf neve nem merült fel” – nyilatkozta a német Bildnek a csapat egyik névtelenségbe burkolózó munkatársa. „Adrian Sutil helye biztosnak tűnik, egyelőre még nem dőlt el, hogy ki lesz a másik versenyző, de egy biztos, nem Ralf” – tette hozzá a forrás.


Meg vannak számlálva a napjai a Toyotánál (vezess.hu)


Katasztrofális szezon

Mallya cége, a Kingfisher légitársaság jelenleg a Toyota szponzora és a kapcsolat keretében a milliárdos és Schumacher összebarátkoztak, annyira, hogy az üzletember még szuperjachtjára is meghívta a pilótát. Ennek ellenére kizártnak tűnik, hogy a Spyker nyújtson mentőövet a németnek.

A Toyotával idén nagyon nem megy a szebb napokat is megélt kis Schuminak. A szezon első felét teljesen elbaltázta az egyik legnagyobb költségvetéssel dolgozó csapat, Ralf mindössze öt pontot gyűjtött. A japán istálló pár éve még abszolút toppilótaként igazolta le a németet, aki futamokat is nyert, de idén képtelenek voltak versenyképes kocsit adni az évente 14 millió eurót kereső Schumachernek.

Olcsóbb pilóta Ralf helyett?

A Toyota a jelek szerint nem kívánja meghosszabbítani a német szerződését: a hétvégén lejárt a csapat 2008/2009-re szóló opciója Ralfra. Szakértők szerint nincs sok esély arra, hogy jövőre is a F1-ben száguldozhasson Michael öccse, hiszen rengeteg fiatal, és nem utolsósorban olcsóbb versenyző vár arra, hogy bemutatkozhasson a száguldó cirkuszban.

A hétfői napon egy újabb ajtó zárult be Ralf előtt. A Super Aguri bejelentette, hogy az elkövetkező szezonban is az Anthony Davidson-Takuma Szato párossal vág neki a szezonnak.

Címkék: autó-motor