Marad vagy repül Fisichella?

Giancarlo Fisichella szerint van még esélye arra, hogy megtartsa versenyzői helyét a Renault-nál, annak ellenére, hogy csapattársa leiskolázta a szezon második felében.

A Renault 2008-as felállásáról hivatalaosan még nem tudunk semmit. Nem hivatalosan azonban nagyon valószínű, hogy jövőre az idén debütált Heikki Kovalalinen és a mostani tesztpilóta, az ifjabb Nelson Piquet vezeti majd az autót, hacsak a McLarentől nem sikerül valahogy visszaszerezni Fernando Alonsót. Akárhogy is, egyik forgatókönyvben sem szerepel Giancarlo Fisichella neve.

A 34 éves olasz három évet töltött el eddig a Renault-nál, előbb Alonso árnyékában, most pedig a kezdeti hibák után az idény második felében megerősödő újonc, Kovalainen szorítja háttérbe. Az utóbbi versenyeken a finn már a pontversenyben is megelőzte Fisicót, és a futamok többségében előtte végez. Az olasz azonban még bízik a folytatásban.

“Nem hiszem, hogy két pont sokat jelentene. Heikki jó versenyző, és ahogy én, ő is keményen dolgozott az idei autóval. A legutóbbi versenyig előtte álltam és a következőn megint elé kerülhetek. Mindketten azért dolgozunk, hogy a Renault-nak minél több pontot gyűjtsünk” – mondta Fisichella.

Fisico maradna a Renault-nál 2008-ban is, bár nem titok, hogy ha ez mégsem sikerül a Williamsnél találhatna helyet: “A Renault-val van szerződésem, de a csapatnak hamarosan döntenie kell arról, hogy megtartanak-e. Személy szerint maradni szeretnék, keményen dolgoztam és alig hibáztam” – állítja az olasz veterán.

Címkék: autó-motor