US Open: Szávay nyolcaddöntős, Sarapova kiesett

Szávay Ágnes pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratva legyőzte a hetedik helyen kiemelt orosz Nagyja Petrovát, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világranglistán 31. magyar játékos 1 óra 20 perces csatában, 6:4, 6:4-re nyert a harmadik fordulóban.

A Vasas 18 éves tehetsége az első szettben 1:1-nél vette el először a rangsor nyolcadik helyén álló klasszis adogatását, majd 5:2-re is vezetett, ám a csípőjét fájlaló Petrova ezután két játékot is hozott. Szávay megrázta magát, s végül „kiszerválta” az első szettet, amely mindössze 34 perc alatt lett az övé.

A folytatásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos, ám ekkor ismét az összesen hét ászt bevágó magyar vette el riválisa adogatását, majd négy bréklabdát hárítva hozta saját szervagémjét, és nyert. Szávay a nyolcaddöntőben a világranglista 50. helyén álló ukrán Julija Vakulenkóval találkozik.

„Sokat dolgoztam ezért a sikerért, és most mégis szinte hihetetlen! A legtitkosabb vágyaim válnak valóra az utóbbi öt hónapban! – így Szávay. – Csak azt játszottam, amit tudok, Petrova sokat hibázott, én viszont az edzőm szerint a fontos pontoknál mindig bátran játszottam, így rendre megnyertem azokat. Az egyetlen igazán zavaró körülmény az volt, hogy nagyon izgultam, voltak pillanatok, amikor egy kicsit megremegett az ütő a kezemben. Szerencsére az égiek ma is mellettem voltak, így nyertem!”

Még egy szenzáció: a címvédő orosz Marija Sarapova kiesett, miután három szettben kikapott a 18 éves lengyel Agnieszka Radwanskától. „Tudtam, hogy Marija utálja, ha a szervája közben mozog az ellenfél. Én ezt tettem, és csakugyan sok második adogatását elrontotta” – árulta el a 30. kiemelt lengyel tini.

US Open, női egyes, 3. forduló:
Szávay-Petrova (orosz, 7.) 6:4, 6:4
Radwanska (lengyel, 30.)-Sarapova (orosz, 2.) 6:4, 1:6, 6:2
Vakulenko (ukrán)-Kirilenko (orosz) 6:2, 6:4

Címkék: tenisz