Vége az utolsó Stones-turnénak

A Rolling Stones vasárnap Londonban befejezte a két éves világkörüli turnéját. A Bigger Bang – amelynek keretében Budapesten is felléptek - valószínűleg az utolsó koncertkörútja volt Jaggeréknek.

A Stones utolsó koncertjét a greenwich-i O2 arénában tartotta, mindössze 8 mérfölddel a Marquee Clubtól, ahol 1962-ben bemutatkozott. A frontember – csakúgy mint Budapesten és a turné többi állomásán – 64 éves korát meghazudtoló módon ugrált, futkározott a színpadon.

A Reuters beszámolója szerint Jagger megköszönte a rajongóknak, hogy „tűz, jég, viharok és fák közepette” kitartottak a Stones mellett. A fák a megjegyzés egy 2006 áprilisi balesetre vonatkozott, amikor Keith Richards gitáros leesett Fidzsiben egy pálmafáról és meg kellett műteni. Emiatt félbe kellett szakítani az Európai turnét is.

A Bigger Bang turné 2005. augusztus 21-én kezdődött Bostonban, a hasonló című lemez megjelenése után. A Billboard adatai szerint az elmúlt két évben 113 koncerten 3,5 millió ember látta az új programot (a jegyárak 50 és 350 dollár között mozogtak), valamint közel 1,5 milliós tömeg Rio de Janeiróban a Copacabanán.




A turné 2007 júniusában Belgiumban folytatódott. Az európai koncertkörútnak 27 állomása volt, a Stones két-három naponta koncertezett. Budapestre például a román fővárosból érkezett két magánrepülővel a zenekar.

A zenekar megszűnéséről szóló spekulációk a 60-as évek óta nyomon követték a Rolling Stones történetét, ezért nem lehet készpénznek venni, hogy valóban ez volt az utolsó koncertkörút.


Címkék: Magazin